Tgrt Haber
03 Ağustos 2022 22:57 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 23:38

Joe Biden’a yapılan son Kovid-19 testi de pozitif! Sağlık durumu hakkında açıklama...

Geçen ayın sonlarına doğru koronavirüse yakalanan ABD Başkanı Joe Biden'a yapılan son Kovid-19 testi de pozitif çıktı. 79 yaşındaki Biden'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Joe Biden’a yapılan son Kovid-19 testi de pozitif! Sağlık durumu hakkında açıklama...
Joe Biden,koronavirüs

ABD Başkanı Joe Biden, 30 Temmuz’da yapılan Kovid-19’un testinin pozitif çıkmasının ardından yeniden karantinaya girmişti. Joe Biden'a yapılan son Kovid-19 testinin de pozitif çıktığı aktarıldı.

SAĞLIK DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

Biden’ın doktoru Kevin O'Connor yayınladığı mektupta, Biden'a yapılan son Kovid-19 testinin pozitif çıktığını ifade ederek, “Başkan kendini iyi hissediyor. Bu sabahki test, Başkan'ın keyif aldığı hafif bir antrenmanı bitirmesinin ardından yapıldı” dedi.

Biden’ın ara sıra öksürdüğü ifade edilen mektupta, düne göre daha az öksürdüğü aktarılarak, ateşinin, nabzının, kan basıncının, solunum hızının normal olduğu belirtildi. Biden’ın karantinasının devam ettiği aktarıldı.

79 yaşındaki Biden'a 21 Temmuz'da yapılan ilk Covid-19 testi pozitif çıkarken 27 Temmuz’da yapılan iki testinde negatif çıkması sonrası karantinası sona ermişti. 30 Temmuz’da ise Biden’ın Covid-19 testi yeniden pozitife dönmüştü. O'Connor, Biden’ın testinin yeniden pozitif çıkmasını antiviral ilaç Paxlovid alan hastaların küçük bir yüzdesinde görülen "geri tepme" vakası olarak tanımlamıştı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...