Tgrt Haber
30 Temmuz 2022 21:35 - Güncelleme : 30 Temmuz 2022 23:36

Son dakika! Beyaz Saray açıkladı: Biden'ın kovid testi yeniden pozitif çıktı

Son dakika haberi: Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın hiçbir belirti göstermemesine rağmen koronavirüs testinin yeniden pozitif çıktığını açıkladı. Biden'ın karantinasının devam edeceği aktarıldı.

Son dakika! Beyaz Saray açıkladı: Biden'ın kovid testi yeniden pozitif çıktı
Joe Biden,Beyaz Saray,Koronavirüs,Kovid

Beyaz Saray'dan 1 haftadır karantinada olan ABD Başkanı Joe Biden hakkında yeni bir açıklama geldi. Daha önce negatif çıkan koronavirüs testinin bugün yeniden "pozitif"e döndüğü ve karantinasının devam edeceği aktarıldı.

Koronavirüs tedavisinde Paxlovid isimli ilacı kullanan hastaların küçük bir kısmında testlerin tekrar pozitife dönme durumu olduğu için Biden'a sık sık test yapıldığı aktarılıdı.

YENİ KARANTİNADA İLAÇ KULLANMAYACAK

Biden'ın salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri yaptırdığı test sonuçlarının da "negatif" çıktığını belirtilirken "Cumartesi sabahı yapılan antijen testinde Biden'ın tekrar pozitife döndüğü görüldü" denildi Biden'ın yeniden gireceği karantina sürecinde, ilaç tedavisine gerek görülmediğine işaret edildi. 

İLK 22 TEMMUZ'DA POZİTİF ÇIKMIŞTI

Biden'ın Covid-19 testi ilk olarak, 22 Temmuz'da pozitif çıkmıştı. 27 Temmuz Çarşamba işinin başına dönen Biden'ın çarşambadan itibaren katıldığı toplantılarda maske takmaması, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) rehberine uygun olmadığı gerekçesiyle eleştirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...