Tgrt Haber
28 Haziran 2022 16:39 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 17:08

Bir garip mayonez cinayeti: 'Fazla koydun' deyip öldürdü

ABD'nin Georgia eyaletinin başkenti Atlanta'da ilginç bir mayonez cinayeti yaşandı. Bir fast food zincirine giren kişi, sandviçine fazla mayonez koyulduğunu söyleyerek ateş açmaya başladı, bir kişi öldü, bir kişi ise yaralandı.

Bir garip mayonez cinayeti: 'Fazla koydun' deyip öldürdü
abd,cinayet

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Gerorgia eyaletindeki Atlanta'da 'mayonez cinayeti' işlendi. Bir fast food zincirinden sandviç almak isteyen müşteri, restoran çalışanının sandviçine fazla mayonez koyduğunu iddia ederek çalışanı öldürdü. 26 yaşında adı açıklanmayan bir genç hayatını kaybederken, Jada Statum adlı bir çalışan ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Statum'un 5 yaşındaki çocuğunu korumak için tezgahın altına ittiği sırada yaralandığı öğrenildi. 

Dükkanın sahibi Willie Glenn, açıklamasında ABD'deki silahlanmaya dikkat çekerek şunları söyledi: 

''İnanın ya da inanmayın, yaşananlar sandviçte çok fazla mayonez olmasıyla ilgili. Dünyanın, özellikle gençlerimizin ne hale geldiğini anlamıyorum. Herkes çok gergin. Herkes silah taşımak istiyor. Herkes birini silahla korkutmak istiyor. Bu gerçekten korkutucu."

Bir garip mayonez cinayeti: 'Fazla koydun' deyip öldürdü

Ayrıca Glenn, saldırganın bir başka çalışana da ateş etmeye çalıştığını fakat isabet ettiremediğini söyledi. ''Mahallede başka kimseyi bu şekilde riske atamam'' diyen dükkan sahibi, dükkanını kalıcı olarak kapatabileceğini sözlerine ekledi.

Olayla ilgili 36 yaşındaki bir erkek yakalandı.

ABD'DEKİ İLK 'MAYONEZ CİNAYETİ' DEĞİL

17 Aralık 2020'de iki arkadaş bir mekanda yemek yerken Erlbacher'in arkadaşının yemeğine mayonez sıkınca olanlar oldu. Caleb Solberg, arkadaşı Kristofer Erlbacher'in, yemeğine mayonez sıktı ve mayonezi sevmeyen Erlbacher öfkelenerek mekandan ayrıldı. Ardından tekrar mekana dönen Erlbacher, Solberg'in yakınlarını aradı ve evlerini ateşe vermekle tehdit etti.

Erlbacher'in kızgınlığı geçmeyince kendisine ait olan kamyonu arkadaşının üzerine defalarca sürdü. Solberg'i kamyonuyla ezen adam, daha sonra iki kez daha gelip arkadaşının üzerinden kamyonuyla geçti. Daha sonra aracıyla Solberg'in kardeşi Craig Pryor'u hedef alan saldırgan, ona da çarparak olay yerinden uzaklaştı.

Bir garip mayonez cinayeti: 'Fazla koydun' deyip öldürdü

MÜEBBET HAPİS CEZASI ALDI

Bölge Yargıcı Greg Steensland tarafından açıklanan kararda, Erlbacher'in Solberg'e ilk 'darbesinin' ölümcül olmadığı belirtildi.

Mayonez tartışması sonrası arkadaşını öldüren saldırgan, Aralık 2021'de görülen duruşmanın ardından birinci derece cinayetten suçlu bulunarak müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: NYP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...