Tgrt Haber
13 May 2022 11:55 - Güncelleme : 13 May 2022 12:20

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ABD'ye tepki: PKK'yı YPG'yi meşrulaştırma çabası görüyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'den PKK/YPG'ye yaptırım muafiyeti verilmesini eleştirirken Fransa'daki saldırı hakkında da açıklamalarda bulundu.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ABD'ye tepki: PKK'yı YPG'yi meşrulaştırma çabası görüyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Çavuşoğlu, Fransa'da Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğuna terör örgütü PKK sempatizanları tarafından saldırıya ilişkin şunları söyledi:

"Macron'un danışmanı büyükelçimizi aradı. Bunlar önemli ancak somut adımlar gerekli. Misyonları koruma sorumluluğu ev sahibi ülkededir. Fransa'nın somut adımlarını görmek istiyoruz."

ABD'YE PKK/YPG KARARINA TEPKİ

Bakan Çavuşoğlu ABD ile ilgili açıklamalar da yaparak "ABD PKK/YPG'yi meşrulaştırmaya çalışıyor" dedi ve PKK/YPG'ye yaptırım muafiyeti verilmesini eleştirdi:

"ABD'nin yaptığı değişiklik ayrımcı bir yaklaşım. Belli bölgeler için bir esneklik getirmişler. Bir kriter yok. Rejimin kontrol ettiği bölgelere bunu getirmiyorlar ancak PKK ve YPG'nin olduğu bölgelere bunu getiriyorlar.

''Şu anda Sezar yasası ile yaptırımların esnetilmesi gereken bölge İdlib. Milyonlarca yerinden edilmiş insanlar var. Biz Suriyeliler için briket evler yapıyoruz. Uluslararası toplumun buna destek vermesi gerekiyor. Sezar kanunu bu bölgede yok. Gerekçe ne? Sebep ne? Afrin bölgesi neden yok? Bu tür destekler olsa Suriyeliler daha çok dönebilir. Burada PKK YPG'yi meşrulaştırma çabası görüyoruz. Kimse ile istişare etmeden alınmış bir karardır."

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...