Tgrt Haber
21 May 2021 11:19

Çek medyası Polonya’nın Bayraktar TB2 hamlesini yazdı

Türk SİHA’larının başarılarını ve kabiliyeti dünya kamuoyunu meşgul ederken, Polonya’nın Bayraktar TB2 hamlesi Avrupa basınında yankı uyandırdı.

Çek medyası Polonya’nın Bayraktar TB2 hamlesini yazdı
SİHA,Polonya,çek

Avrupa Basını Türk SİHA’larını konuşmaya devam ediyor. Polonya Savunma Bakanı Blaszczak’ın Bayraktar TB2 hamlesi Avrupa basınında büyük yankı uyandı. Polonya Savunma Bakanı Blaszczak geçtiğimiz günlerde "İyi haberler yakında geliyor. Beklemede kalın" notu üzerine Türkiye’den Bayraktar alımı için imzaların atılabileceği Avrupa basınında yazıldı.

ÇEK BASININDA SİHA ÖVGÜSÜ

Polonya’nın bu hamlesi sonrası Çek haber sitesi, “Polonya muhtemelen Türkiye’den savaş satın alacak” başlıklı yazı yayımladı.  Askeri analist Lukas Visingr’in görüşlerine verilen haberde, şu ifadeler kullanıldı:
"Polonya şaşırtıcı bir adım atacak gibi görünüyor. Muhtemelen Türkiye'den drone alacak. Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak bunu Twitter hesabında paylaştı. Fotoğraftaki model, gövde ve kanat şekli bakımından Türk tasarımına sahip. Model, gövdenin altında dört füze taşıyor - ikisi dışta daha hafif ve ikisi iç sabit noktalarda daha ağır.

“MANTIKLI BİR HAMLE YAPIYOR”

Rusya’yı birincil tehdit olarak gören Polonya, ‘mantıklı’ bir hamle yapıyor. Türkiye bir silah süper gücü olarak rolünü teyit ediyor. Türk silahlarını satın alan devletlerin sayısının artması beklenebilir.

"6 ADET SATIN ALINABİLİR"

Mart 2018'de Bakan Yardımcısı Wojciech Skurkiewicz tarafından Milli Savunma Parlamento Komisyonu'nun bir toplantısında yayınlanan bilgilere göre, Polonya’nın programı, 2020 ile 2022 arasında 6 sistemin teslimatını içerecekti. Belirsiz bir gelecekte 6 sistem daha satın alınabilir."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...