Tgrt Haber
28 Haziran 2021 16:24

Delta varyantı Avustralya'yı normalden çıkarıyor

Avustralya'da Delta varyantı nedeniyle vakalar arttı. Avustralya Başbakanı Scott Morrison, artışla nasıl başa çıkılacağına ilişkin acil durum görüşmeleri için ulusal liderlerle bir araya geldi.

Delta varyantı Avustralya'yı normalden çıkarıyor
avustralya,koronavirüs,delta varyantı,covid 19

Sidney'de son derece bulaşıcı olan Delta varyantıyla bağlantılı olarak 128 vaka ortaya çıktı. Vakalar, Batı Avustralya'da, Queensland'de ve Avustralya'nın Kuzey Bölgesi'nde kaydedildi.

Avustralya, sınırların kapanması ve sokağa çıkma yasağı ile vaka sayılarını oldukça düşürmüştü. BBC'nin haberine göre, raporlarda ve acil durum toplantısında bakımevinde çalışanlar için zorunlu aşılar ve yeni karantina kuralları gibi önlemlerin dikkate alındığı belirtildi.

Aylardır ilk kez ülkenin birçok yerinde aynı anda vakalar ortaya çıkmaya başladı. Maliye Bakanı Josh Frydenberg, Covid-19 müdahale komitesi toplantısı öncesinde ABC News'e verdiği demeçte şunları söyledi:

"Sanırım daha bulaşıcı olan Delta varyantı ile yeni bir aşamaya giriyoruz."

YASAKLAR GENİŞLETİLDİ

Covid enfeksiyonlarındaki artış, Sidney ve Darwin şehirlerinde karantinaların yanı sıra dört eyalette kısıtlamalara yol açtı. Durum en çok, yaklaşık beş milyon kişinin evde kalma emrine tabi olduğu Sidney'de endişe verici olmaya devam ediyor.

Yeni Güney Galler (NSW) eyalet hükümeti Pazar günü sokağa çıkma yasağını Greater Sydney, Blue Mountains, Central Coast ve Wollongong'un tamamını kapsayacak şekilde genişletti. Birçok iş yeri ve mekanın kapatılması emredildi.

Pazartesi günü NSW Başbakanı Gladys Berejiklian şu açıklamayı yaptı:

''Önceki gün bildirilen 30 vakadan sonra 18 yeni vaka bildirdi. Son 24 saatte yaklaşık 59.000 kişiye test yapıldı. Sayıların önemli ölçüde artmasına hazırlıklı olmalıyız çünkü hanelerde bulaşmanın neredeyse %100'ünü görüyoruz.” 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...