Tgrt Haber
27 Temmuz 2022 09:04 - Güncelleme : 27 Temmuz 2022 09:21

İspanya zirveye oturdu! Binlerce maymun çiçeği vakası var

Dünya Sağlık Örgütü, en fazla maymun çiçeği vakasının görüldüğü ülkeyi açıkladı. İspanya, vaka sayısında 3 bini aşarak zirveye oturdu. 

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
İspanya zirveye oturdu! Binlerce maymun çiçeği vakası var
dsö,maymun çiçeği virüsü,ispanya

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), en fazla maymun çiçeği vakasının İspanya'da görüldüğünü açıkladı. Ülkedeki vaka sayısı 3 bini aştı. Dünya genelinde doğrulanan 16 binin üzerinde vakadan 11 binden fazlası Avrupa ülkelerinde. DSÖ maymun çiçeği uzmanı Dr. Rosamund Lewis, açıklamasında, maymun çiçeği vakalarında son durumu değerlendirdi.

Avrupa'nın, virüsün en fazla yayıldığı bölge olduğuna dikkati çeken Lewis, şimdiye kadar 3 bin 125 vakanın görüldüğü İspanya'nın, en çok vaka bulunan ülke olduğunu ifade etti. Lewis, ABD'de 2 bin 316, Almanya'da 2 bin 268, İngiltere'de 2 bin 137, Fransa'da 1453, Hollanda'da ise 712 vaka bulunduğu bilgisini paylaştı.

İspanya zirveye oturdu! Binlerce maymun çiçeği vakası var

Şimdiye kadar DSÖ'nün dünya genelinde doğruladığı 16 binin üzerinde vakadan 11 binden fazlasını Avrupa ülkelerinin oluşturduğunun altını çizen Lewis, virüsün yayılımının süreceği uyarısında bulundu.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ ÖLÜMCÜL MÜ?

Maymun Çiçeği virüsü genellikle hafiftir ve çoğu hasta tedavi olmaksızın birkaç hafta içinde iyileşir. Yine de, hastalık ölümcül olabilir. Ancak, bulaştığı insanların yüzde 10'unu öldürebilir. Mevcut salgına neden olan daha hafif suş, 100'de birini öldürür. Covid'in ilk vurduğu zamana benzer. Maymun Çiçeği virüsü, vücudunuzun enfeksiyonlarla savaşma yeteneğinin bazı yönlerini kapatır.

Vücudunuzun savaşamayacağı diğer virüslerin ve bakterilerin varlığı nedeniyle, en kötü durumlarda hastalar vücutta ölümcül bir şoka ve kan zehirlenmesine yenik düşebilir. Ölüm, genç hastalarda daha olasıdır. Deri lezyonları ağrılı ve şekil bozucudur ve başka enfeksiyonların kaynağı olabilir.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...