Tgrt Haber
19 Haziran 2021 11:19

DSÖ’den uyarı: Delta varyantı daha bulaşıcı

Delta varyantıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nden açıklama geldi. İlk olarak Hindistan’da ortaya çıkan Delta varyantının küresel olarak virüsün baskın türü olmaya başladığını belirten DSÖ, Delta’nın İngiltere’de görülen Alfa varyantına göre daha fazla bulaşıcı olduğunu açıkladı.

DSÖ’den uyarı: Delta varyantı daha bulaşıcı
delta varyantı,alfa varyantı,kovid 19,koronavirüs,sağlık

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ilk olarak Hindistan’da görülen Delta varyantının küresel olarak baskın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) türü olduğunu açıkladı.

Delta varyantının daha bulaşıcı olduğunu belirten DSÖ'den bilim insanları, bulaşıcılığı nedeniyle bu varyantın baskın hale geldiğini söylüyor.

AŞILARIN VARYANTA KARŞI ETKİSİ

Koronavirüs salgını, dünya genelinde büyük can kayıplarına sebep oldu. 4 milyonu aşkın insan hayatını kaybetti. Varyantlarla birlikte virüsün yayılımı hızlanırken dünyadaki aşılama seferberliğiyle salgının önüne geçilmeye çalışılıyor. Aşıların varyantlara karşı etkinliğinin belirlenebilmesi için daha çok veriye ihtiyaç olduğu belirtiliyor.

DELTA VARYANTI DAHA BULAŞICI

İngiltere sağlık kurumu ise ülkedeki yeni vakaların yüzde 99’unun Delta varyantından kaynaklandığını açıkladı. Alfa varyantına göre; Delta varyantının ev içi bulaşlarda yüzde 65 daha bulaşıcı olduğu belirtildi. Ayrıca Delta varyantının görüldüğü yaş grubunun ise daha çok gençler olduğu aktarıldı.

Öte yandan koronavirüs salgınına karşı dünyadaki ilk aşıyı geliştiren Biontech'in kurucu ortağı Profesör Uğur Şahin'de dikkatli olunmadığı takdirde aşılara rağmen Delta varyantının yayıldığını belirterek dördüncü koronavirüs dalgasıyla ilgili uyarıda bulunmuştu. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...