Tgrt Haber
02 Aralık 2021 16:42

Evlerden yayılan gizemli pembe mor ışıklar ortalığı karıştırdı

Rusya'da birçok evden pembe, mor ışıklar yayılmaya başladı. Evlerden yayılan gizemli ışıkların sayısı gün geçtikçe artınca sırrını çözmek için özel gruplar kuruldu.

Evlerden yayılan gizemli pembe mor ışıklar ortalığı karıştırdı
rusya,ışık

Rusya'da evlerin pencerelerinde görülen pembe ve mor ışıklar büyük bir meraka neden oldu. Herkes evlerden çıkan gizemli ışıkların nedenini araştırmaya başladı. Bu esnada gizemli ışıklara dair birçok söylenti ortaya atıldı. İddialardan biri ise duyanların ağzını açık bıraktı, söz konusu ışıkların paralel evrene açıldığı söylentileri yayıldı.

Moskova'da yaşayan Lyubov Yermolayeva, pembe, mor gizemli ışıklar hakkında şunları söyledi:

"Birkaç yıl önce akşam geç bir saatte sokaklarda dolaşıyordum ve bir anda, neredeyse her apartmanda en azından bir pencerenin pembemsi menekşe rengi bir ışıkla parladığını fark ettim.''

Evlerden yayılan gizemli pembe mor ışıklar ortalığı karıştırdı

Yermolayeva, pencerelerden sızan bu gizemli ışığın tutkusu haline geldiği, ışıkları oldukça cebedici bulduğunu söyledi. Hatta Yermolayeva, bu ışıkların ardında gizemli bir durum olmasa da işlevsel olarak kullanılsa da şehirlerde pembe ışık avına çıkmanın kendisi için yeni bir hobiye dönüştüğünü söyledi.

Yermolayeva, yürüyüşlerinde rastladığı pembe ışıklı pencerelerin fotoğraflarını insanlarla paylaşmak için sosyal medya ağı Vkontakte'de 'Apartmanlardaki pembe pencereler' isimli bir grup bile kurdu. Instagram'da da Rusya apartmanlarının pencerelerinden sızan bu pembe ışıkların gizeminin sorgulandığı birçok grup var. Sosyal medya gruplarında ışıkların sebebinin ne olabileceğine dair fikirler paylaşılıyor.

Evlerden yayılan gizemli pembe mor ışıklar ortalığı karıştırdı

Bazıları ışıklı dairelerde film setlerinin kurulmuş olabileceğini söylerken bazıları düzenlenen bir parti olduğunu düşünüyor. En ilginç teori ise ışıkların 'paralel evrene açılan kapılar' olduğu yönündekiydi. 

Evlerden yayılan gizemli pembe mor ışıklar ortalığı karıştırdı

GİZEMLİ IŞIKLARIN NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

Rusya'da son yıllarda evlerde domates, çiçek, dereotu, maydanoz gibi bitki ve sebzeler yetiştirilmeye başlandı. Güneş ışığı sadece birkaç saat evlere ulaştığı için kış aylarında bu bitkileri büyütmek, hayatat tutmak ise pek mümkün olmuyor. Bu nedenle Rusya kentlerinin sakinleri evlerinde bitki yetiştirmek için pembe ışık yayan bu özel fito-lambalardan yararlanmaya başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...