Tgrt Haber
11 Temmuz 2021 15:35

Haiti Cumhurbaşkanı’nın eşi: Eşim kurşunlarla delik deşik olmuştu

Öldürülen Haiti Cumhurbaşkanı Jonevel Moise'nin eşi Martine Moise, ilk defa açıklama yaptı.

Haiti Cumhurbaşkanı’nın eşi: Eşim kurşunlarla delik deşik olmuştu
haiti,abd

7 Temmuz'da evine düzenlenen silahlı saldırı sonucu öldürülen Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'nin suikastinin ardından eşi Martine Moise, ABD'de tedavi gördüğü hastanede ilk defa açıklama yaptı. Eşinin kurşunlar nedeniyle delik deşik olduğunu söyleyen Moise, saldırı anında tek bir kelime dahi konuşamadıklarını, saldırının çok hızlı geliştiğini söyledi.

Haiti Cumhurbaşkanı’nın eşi: Eşim kurşunlarla delik deşik olmuştuSosyal medya platformu Twitter'dan bir ses kaydı paylaşan Moise, eşinin projelerine devam edeceğini açıkladı. Moise, bir de yardım istedi. Cumhurbaşkanı'nın öldürülmesinin ardından kilit önemdeki altyapısının korunması için yabancı ülkelerden askerlerini göndermelerini istedi.

Moise'nin bu talebi ABD ve Birleşmiş Milletler'e iletildi fakat Amerika şu aşamada askeri yardım göndermeyeceğini açıkladı.

PEKİ, NE OLMUŞTU?

Öte yandan Haiti polisi Moise'in çarşamba günü 28 yabancı paralı asker tarafından öldürüldüğünü belirtmişti. Başkent Port-au-Prince'teki çatışma sonucunda 17 kişi yakalanmıştı.

Ulusal Polis Müdürü Leon Charles, Moise suikastının, 26 Kolombiyalı ve iki Haiti asıllı ABD vatandaşının içinde olduğu bir komando birliği tarafından yapıldığını söylemişti.

Operasyonlar kapsamında polisle çatışmaya giren 10 şüpheli öldürülürken şimdiye kadar 17'si Kolombiyalı olmak üzere 19 kişi gözaltına alınmıştı. Moise'nin evinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından geçici Başbakan Claude Joseph, ülkede acil durum ilan etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...