Tgrt Haber
01 Eylül 2021 09:37

Hindistan'da 'Gizemli ateş' çoğunluğu çocuk en az 50 kişi öldü

Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletindeki bazı çocuklarda yüksek ateşli bir hastalık görülmeye başlandı, en az 50 çocuk hayatını kaybetti.

Hindistan'da 'Gizemli ateş' çoğunluğu çocuk en az 50 kişi öldü
hindistan,hastalık,covid-19

Hindistan'ın kuzeyinde yer alan Uttar Pradesh eyaletinde koronavirüsün yanı sıra yeni bir salgın ortaya çıktı. Birçoğu eklem ağrıları, baş ağrıları, vücutta su kaybı ve mide bulantısından şikayet etti. Bazı kişiler ise bacaklarda ve kollarda döküntüler olduğunu belirtti. Yüzlerce kişi bu belirtilerle hastaneleri doldururken çoğunluğu çocuk 50 kişi hayatını kaybetti.

Covid-19'un Delta mutasyonu Hindistan'da ortaya çıkmış ve yıkıcı ölümlere neden olmuştu fakat 'Gizemli ateş' ölümlerinin hiçbirinde Covid-19'a rastlanmadı. Hindistan, Covid-19 konusunda kendisini yeni yeni toparlarken yayılmaya başlayan salgın, panik havası oluşturdu. 

Hindistan'da 'Gizemli ateş' çoğunluğu çocuk en az 50 kişi öldü

BBC'nin haberine göre, etkilenen bölgelerden birkaçında - Agra, Mathura, Mainpuri, Etah, Kasganj ve Firozabad - doktorlar, sivrisinek kaynaklı viral bir enfeksiyon olan dang hummasının ölümlerin ana nedeni olabileceğine inanıyor.

Hastaların birçoğunun, ciddi bir dang humması biçimini karakterize eden, pıhtı oluşumuna yardımcı olan bir kan bileşeni olan trombosit sayısındaki düşüşle hastaneye götürüldüğünü söylüyorlar.

''BU HASTALIK ÇOK HIZLI ÖLDÜRÜYOR''

Firozaban bölgesinin en üst düzey sağlık yetkilisi Dr. Neeta Kulshrestha, son bir haftada 32'si çocuk 40 kişinin hayatını kaybettiğini, ''Hastanelerdeki hastalar, özellikle çocuklar çok hızlı ölüyor'' diyerek duyurdu.

Öte yandan dişi sivrisinekler tarafından bulaşan dang, esas olarak tropikal bir hastalıktır ve Hindistan'da yüzlerce yıldır dolaşmaktadır. 100'den fazla ülkede endemiktir, ancak vakaların yaklaşık %70'i Asya'dan bildirilmektedir. Dört dang virüsü vardır ve çocukların ikinci bir dang enfeksiyonu sırasında ölme olasılığı yetişkinlere göre beş kat daha fazladır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...