Tgrt Haber
17 May 2021 12:21

İngiliz milletvekili İsrail karşıtı göstericilere hakaret etti

İngiltere’de işgalci İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları kınayan göstericilere Muhafazakar Parti’den milletvekili Michael Fabricant “ilkel” dedi.

İngiliz milletvekili İsrail karşıtı göstericilere hakaret etti
İngiltere,İsrail,Filistin,Protesto,Gösteri,Michael Fabricant,Muhafazakar Parti’,Gazze,Mescid-i Aksa

Fabricant, Twitter hesabından cumartesi günü Londra'daki İsrail Büyükelçiliğinin önünde polisle göstericiler arasında yaşanan çatışmanın görüntülerini paylaşarak "Bu ilkeller, Orta Doğu'da yaptıklarını Londra'ya taşımaya çalışıyorlar." diye yazdı.

İngiliz milletvekili İsrail karşıtı göstericilere hakaret etti

“ÜYELİĞİ ASKIYA ALINMALI”

Irkçılık karşıtı Hope Not Hate adlı gruptan yapılan açıklamada, "Gergin durumlar, toplumda bölünmeyi kışkırtan nefret dolu ırkçılık değil, toplulukları bir araya getirmek isteyen insanların istikrarlı liderliğini gerektirir. Muhafazakarlar, bu utanç verici yorum için Michael Fabricant'ın üyeliğini askıya almalı." ifadesine yer verildi. British Future düşünce kuruluşu direktörü Sunder Katwala’da Twitter hesabından “İngiliz Yahudilerini İsrail politikasından sorumlu tutmanın ırkçılık olduğunu bilen herkes, Michael Fabricant'ın tweetinde de ırkçılığı görebilir." paylaşımını yaptı.

İngiliz milletvekili İsrail karşıtı göstericilere hakaret etti

TEPKİLERDEN SONRA MESAJI SİLDİ

Cumartesi günü Gazze'ye yönelik saldırıya tepki amacıyla İsrail Büyükelçiliği önünde yapılan gösteride polisle göstericiler çatışmıştı. Eylemciler, akşam saatlerinde elçilik önündeki barikatları aşmaya çalışmış, bunun üzerine polis göstericilere müdahalede bulunmuştu. Yaklaşık bir saat süren müdahalede 13 kişi gözaltına alınmıştı. Fabricant, sık sık düzenledikleri gösterilerde polisle çatışan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri karşıtları için aynı ifadeyi kullanmamıştı.

İngiliz milletvekili İsrail karşıtı göstericilere hakaret etti

İNGİLTERE’DE İSRAİL KARŞITI PROTESTOLARA POLİS MÜDAHALE ETTİ

İsrail'in Gazze ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları, İngiltere'nin başkenti Londra'da protesto edildi. Saldırıların durdurulmasını, Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılmasını ve işgale son verilmesini talep eden göstericiler, hükümetten de İsrail'e verdiği desteği kesmesini istiyor. Londra'da, Gazze ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları protesto eden gruba polis müdahale etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...