Tgrt Haber
19 May 2022 16:03 - Güncelleme : 19 May 2022 16:22

İngiltere kemer sıkıyor: 35 hastalığa reçete yazılmayacak

Son zamanlarda ekonomik zorluklarla boğuşan ve enflasyon artışı yaşayan İngiltere, 35 hafif hastalıkla ilgili olarak artık reçeteli ilaç yazmama kararı aldı. Artık vatandaş bazı ilaçların maliyetini cebinden karşılayacak.

İngiltere kemer sıkıyor: 35 hastalığa reçete yazılmayacak
İngiltere,reçete

İngiltere son zamanlarda ekonomik zorluklarla boğuşuyor. Dün İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre enflasyon rakamı yüzde 9'a çıktı. Ülkede enerji fiyatları ve gıda fiyatları hayli yüksek. Kış döneminde zaman zaman halkın doğalgaz faturalarını ödemekte zorlandığına ve insanların yemek öğünlerinde kısıtlamaya gittiğine dair haberler yansıyordu. Geçtiğimiz hafta İngiltere hükümeti, enflasyonla mücadele etmek amacıyla kamu harcamalarından bir miktar kısıtlama kararı altı.

Son olarak İngiltere Sağlı Ajansı, bazı tıbbi ilaçların yüksek maliyetleri nedeniyle reçetesiz ilaca dönebileceğini açıkladı. NHS’nin bu kararıyla vatandaş hafif ve reçeteli ilaçla tedavi gerektirmeyecek hastalıklarda ilaç parasını kendi cebinden ödeyecek. NHS konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: "Bir aile hekimi, hemşire veya eczacı genellikle size çeşitli küçük sağlık durumları için bir reçete vermeyecek.”

DAHA CİDDİ HASTALIKALRA AĞIRLIK VERİLCECEK

NHS, hafif hastalıklar için harcayacakları maliyetleri yerine kanser ve akıl sağlığı sorunları gibi daha ciddi rahatsızlıklara öncelik vereceklerini açıkladı. Bununla birlikte bazı reçetesiz ilaçların hastayı tedavi etmediği durumlarda doktorun reçete yazabileceğini kaydetti.

Artık doktorlar 35 sağlık sorununu kapsayan kulak kiri, akut boğaz ağrısı, konjonktivit ve soğuk algınlığı, akut boğaz ağrısı, kepek, ishal, aşırı terleme, hemoroid, hazımsızlık, mide ekşimesi, hafif sistit, hafif kuru cilt, hafif tahriş edici dermatit, saman nezlesi, ağrı, rahatsızlık ve ateşle ilişkili küçük durumlar, ağız ülserleri, pişik, güneş koruması gibi hastalıklara reçete yazmayacak.

Kaynak: Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...