Tgrt Haber
13 May 2021 19:57

İsrail'de alarm! Netanyahu yedeklerini askere çağırdı

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, orduya gerektiği takdirde 9 bin kadar yedek askerin çağırılmasına onay verdi.

İsrail'de alarm! Netanyahu yedeklerini askere çağırdı
İSRAİL,SON DAKİKA

İsrail-Filistin arasındaki gerilim her geçen gün artıyor. Saldırılar giderek şiddetleniyor. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, orduya gerektiği takdirde 9 bin kadar yedek askerin çağırılmasına onay verdi. Yedek askerlerin, göreve çağrılması durumunda, Güney Komutanlığı, Merkez Komutanlığı ve Kuzey Komutanlığı'nda görev alması bekleniyor. İsrail’in Gazze Şeridi’ne kara harekatını değerlendirdiği iddia edilerek, kara harekatı talebinin ordu tarafından talep edildiği ve güvenlik kabinesi tarafından değerlendirildiği öne sürüldü.

SÖZCÜ AÇIKLAMA YAPTI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Hidai Zilberman yaptığı açıklamada, İsrail'in olası bir kara harekatına hazırlanmak için Gazze sınırında güç topladığını ifade ederek, “Gazze sınırında kuvvetleri topluyor, hazırlıyoruz. Alanı inceliyorlar ve karar verdiğimizde onları kullanacağız. Girişim bizim ve zaman bizim tarafımızda” dedi.

GAZZE'DEN İSRAİL'E 750 ROKET ATILDI

IDF tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz pazartesi gününden bu yana Gazze Şeridi’nden İsrail’e bin 750 roket atıldığını öne sürülerek, 300 roketin ise İsrail’e ulaşamadığı iddia edildi.

ŞEHİT SAYISI 103'e YÜKSELDİ

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 9'u çocuk, 3'ü kadın olmak üzere 16 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 103'e çıktı.

İsrail Savunma Kuvvetleri, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 3 adet roket atıldığını doğruladı.

İsrail'de alarm! Netanyahu yedeklerini askere çağırdı
Roket atışları nedeniyle sirenlerin çalmadığı ifade edilirken, herhangi bir hasar veya can kaybı olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

Öte yandan Lübnan basını, ülkenin güneyindeki Sur kentinde Filistinlilerin yaşadığı Reşidiye Mülteci Kampına yakın bölgeden İsrail'e yönelik roket atışı yapan kişi veya kişilerin güvenlik güçlerince gözaltına alındığını aktardı.

Kaç kişinin gözaltına alındığı ve Lübnan vatandaşı olup olmadığına dair henüz bilgi verilmedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...