Tgrt Haber
10 Kasım 2021 09:38

Japonya'da kuş gribi alarmı: 143 bin hayvan itlaf edilecek

Japonya'nın Akita eyaletinde bulunan bir tavuk çiftliğinde kuş gribi tespit edildi. Çiftlikteki 143 bin kanatlı hayvanın itlaf edilmesine karar verildi.

Japonya'da kuş gribi alarmı: 143 bin hayvan itlaf edilecek
japonya,kuş gribi,hayvan,tavuk

Dünya koronavirüs pandemisiyle mücadele ederken Japonya'da kuş gribi salgını patlak verdi. Akita eyaletinde bulunan bir tavuk çiftliğinde kuş gribi vakaları tespit edildi ve 143 bin kanatlı hayvanın itlaf edileceği bildirildi.

Eyalet yönetiminden yapılan açıklamada, Yokote'deki bir tavuk çiftliğinde tavuk ölümleri gözlenmesi üzerine yapılan testlerde salgının tespit edildiği aktarıldı. Tedbir amacıyla salgından etkilenen tesisin 10 kilometre civarındaki çiftliklerden tavuk veya yumurta sevkiyatı yapılması yasaklandı.

Japonya'da kuş gribi alarmı: 143 bin hayvan itlaf edilecek

Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'nin (SDF) itlaf çalışmalarına destek vereceği öğrenildi. Konuyla yakından ilgilenen Japonya Başbakanı Fumio Kishida'nın ise ilgili kurumlara gerekli tedbirleri alma talimatı verdiği açıklandı.

REKOR SAYIDA HAYVAN TELEF OLDU

Japonya'da 2018 yılından bu yana ilk kez geçtiğimiz yılın Kasım ayı başında Kagawa'da ortaya çıkan toplu kuş gribi vakaları kısa süre içinde farklı eyaletlere sıçramış, yüksek vaka sayıları nedeniyle bazı bölgelerde itlaf çalışmalarına SDF de destek vermişti.

Salgın nedeniyle itlaf edilen kümes hayvanlarının sayısının geçtiğimiz yıl rekor kırarak 6 milyonu geçtiği açıklanmıştı. Önceki rekorun ise virüsün daha az bulaşıcı bir türü nedeniyle toplam 5.78 milyon tavuğun itlaf edildiği 2005-2006 sezonuna ait olduğu kaydedilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...