Tgrt Haber
15 Ekim 2021 18:17

Putin'den çarpıcı Taliban açıklaması: Taliban, Afgan toplumunu yansıtmıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çevrimiçi katıldığı Bağımsız Devlet Topluluğu zirvesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Putin, Taliban’ın oluşturduğu geçici hükümetin, Afgan toplumunun tüm kesimlerini yansıtmadığını söyledi.

Putin'den çarpıcı Taliban açıklaması: Taliban, Afgan toplumunu yansıtmıyor
Taliban,Afganistan,Vladimir Putin,Rusya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çevrim içi katıldığı Bağımsız Devletler Topluluğu’nda (BDT) Afganistan’daki son gelişmelere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AFGANİSTAN’IN DURUMU ENDİŞE VERİCİ

Afganistan'daki durumun endişe verici olduğunu belirten Putin, "Bu durum, Orta Asya ülkeleri ve bazı ülkelerin bu bölgeden uzak olmasına rağmen tüm BDT alanı için risk taşıyor ve terör ile uyuşturucu kaçakçılığına karşı ortak girişimlerin aktifleştirilmesini gerektiriyor." dedi.

“DEAŞ DİNİ NEFRETİ KIŞKIRTMA ÜZERİNE OYNUYOR”

Bazı terör örgütlerinin BDT sınırlarına konuşlandığına işaret eden Putin, "Verilerimize göre, Afganistan'ın kuzeyinde, DEAŞ militan sayısı 2 bin civarındadır. Bunların liderleri, Orta Asya devletleri ve Rus bölgelerine yönelik etkisini artırma yönünde planlar kuruyor, etnik ve mezhepsel çatışmaları ile dini nefreti kışkırtma üzerine oynuyor." şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...