Tgrt Haber
09 Aralık 2015 15:57

Rus gemisine geçiş izni yok!

Trabzon Limanı'na buğday getiren ve denetleme sonucu çeşitli eksiklikler bulunan Rus bandıralı gemi seyirden men edildi.

Rus gemisine geçiş izni yok!
Trabzon Limanı, rus gemisi,

Alınan bilgiye göre, 24 Kasım ile 9 Aralık tarihleri arasında Trabzon  Limanı'na demirleyen 9 Rus bandıralı geminin, "Liman Devleti Yönetmeliği" ve  "Gemilerin Genel Denetimi Belgelendirilmesi Hakkında Yönetmelik" kapsamında PSC  memurları tarafından uluslararası sözleşmelerde belirtilen kurallara uygun olup  olmadığı araştırıldı. 
Kontroller sonucunda yapısal eksiklik tespit edilen Rus bandıralı  ASTRA isimli gemiye seyirden men cezası verilerek limanda beklemeye alındı.  Yetkililerin, eksikliklerin giderilmesi için gemi çalışanlarına bilgi vermesine  rağmen geminin 26 Kasım'dan bugüne kadar yerine getirmediği bildirildi. 
 
Rus gemisinin eksiklikleri gidermesinin yanı sıra limanda beklediği  süre boyunca da kira ücreti ödemesi gerektiği kaydedildi. 
 
Öte yandan, önceki gün limana demirleyen kömür yüklü VOLZHSKIY-44  isimli Rus bandıralı gemide de yapılan kontrollerde yapısal eksiklik tespit  edildi. 
 
Yetkililer, gemideki eksikliklerin iki günlük sürede giderildiğini,  limandan ayrılmaları için gereken iznin verildiğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...