Tgrt Haber
06 Aralık 2021 14:00

Rusya lideri Vladimir Putin ile ABD lideri Joe Biden Ukrayna meselesini görüşecek

ABD başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Ukrayna meselesini görüşecek. Görüşme basına kapalı gerçekleşecek.

Rusya lideri Vladimir Putin ile ABD lideri Joe Biden Ukrayna meselesini görüşecek
rusya,abd,ukrayna,vladimir putin,joe biden

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün Ukrayna meselesini görüşecek. Toplantı süresi ise belirtilmedi. Ayrıca Biden görüşmeyi Beyaz Saray'da bulunan ve kriz dönemlerinde kullanılan 'situation room' adlı odada yapacak.

Geçtiğimiz gün Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, video konferans yoluyla yapılacak, Putin-Biden görüşmesine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Görüşmenin canlı yayınla verilmeyeceği bilgisini paylaşan Peskov, görüşmede iki liderin 16 Haziran'da İsviçre'nin Cenevre kentinde mutabakat sağladığı konuların ele alınacağını söyledi.

Peskov, açıklamalarına şunları da ekledi:

"Elbette, kötü durumda kalmaya devam eden ikili ilişkiler ele alınacak. İki lider, gündemde ses getiren konuları görüşecek. Bunların arasında öncelikle Ukrayna'daki gerginlik, NATO'nun sınırlarımıza doğru ilerlemesi, Putin'in güvenlik garantisi ile ilgili inisiyatifi yer alıyor." 

Rusya lideri Vladimir Putin ile ABD lideri Joe Biden Ukrayna meselesini görüşecek

RUSYA'DAN ABD BASININA TEPKİ

Geçtiğimiz haftalarda  ABD basınının, ABD istihbarat raporlarına dayandırdığı haberlerde Rusya'nın, Ukrayna'yı işgal edeceğine yönelik iddialar yer aldı. Rusya Dışişleri Bakanlığı bu haberlere tepki gösterdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova yaptığı açıklamada, Rusya'nın 2022 başlarında Ukrayna'yı işgal edeceğine dair raporların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Moskova'nın Ukrayna sınırına askeri yığınak yapması hakkında Zaharova, şunları söyledi:

"Rusya Silahlı Kuvvetlerinin kendi topraklarında faaliyetleri egemen bir devletin meşru hakkıdır. NATO operasyonlarından Karadeniz'deki tatbikatlar ve Ukrayna'ya silah tedariki. ABD basını Rusya'nın değil Amerika'nın saldırgan eylemlerinden endişe duymalı.''

"ABD, Ukrayna çevresinde durumu ağırlaştırmaya yönelik özel operasyonlar yönetiyor ve sorumluluğu Rusya'ya atıyor. Provokatif eylemlerin sonunda Rusya suçlanıyor. Prensip olarak değişen bir şey yok. Klasik batı taktikleri. Sadece küstahlık ve yalanların dozu etkileyici.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...