Tgrt Haber
07 Ekim 2021 11:36

Rusya Türk İHA'ları karşısında çaresiz kaldı

Rusya, Türk İHA'larının korkusunu yaşıyor. Ukrayna'nın satın aldığı Türk İHA'larının Moskova yönetimini oldukça rahatsız ettiğini Rus basını yazdı.

Rusya Türk İHA'ları karşısında çaresiz kaldı
rusya,ukrayna,iha,siha

Ukrayna'nın satın aldığı Türk İHA'ları karşısında Rusya ne yapacağını bilemedi. Rus medyası, Moskova hükümetinin Türk İHA'larına karşı nasıl önlemler alacağına ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Dağlık Karabağ savaşının ardından Donbass'ta da Türk İHA'larının önemli rol üstleneceği belirtilen yazıda Rusya'nın İHA'lara karşı herhangi bir çözüm üretemediğini vurguladı.

''TÜRK İHA'LARINA KARŞI ÇARESİZ KALDILAR''

Son yıllarda Türk İHA'larının büyük bir devrim yaptığının belirtildiği yazıda "İHA'lar konusunda Türkiye birdenbire pazarda ilk beşe girdi. Türkiye'nin muharebe sahasında gösterdiği başarı ise inkar edilemez" ifadelerinin yanı sıra şu sözlere yer verildi:

"Türkler iki gün içinde Bahar Kalkanı Harekatı'nda İdlib yakınlarında 23 Suriye tankını, 23 kundağı motorlu silahı, 5 helikopteri ve bir dizi Pantsir-C1 top-füze sistemini imha etti. Osa uçaksavar füze sistemi, Tor hava savunma sistemi ve Strela-10 sistemleri Türk İHA'larına karşı çaresiz kaldı"

Rusya Türk İHA'ları karşısında çaresiz kaldı

Akıncı silahsız insansız hava araçlarının (Siha) MQ-9  Reaper İHA'sına benzediğini belirten Rus medyası, "Akıncı, muharebe sahasında Amerikalı mevkidaşını bile geride bırakıyor" yorumunda bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...