Tgrt Haber
02 Kasım 2021 17:14

Squid Game oyunu çocuğu hastanelik etti!

Avustralya'da 14 yaşındaki bir çocuk, ciddi yanık ve sinir hasarı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Çocuğun, Squid Game dizisinden etkilendiği ortaya çıktı.

Squid Game oyunu çocuğu hastanelik etti!
avustralya,squid game,oyun

Netflix'in fenomen dizilerinden Squid Game, dünyada milyonlarca kişi tarafından izlenirken çocukların da ilgisini çekti. Fakat çocuklar diziden etkilendikçe kötü haberler gelmeye başladı. Avustralya'da 14 yaşındaki bir çocuk, dizinin meşhur bal peteği oyununu oynamaya çalışırken ciddi bir şekilde yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

Dailymail'in haberine göre, Aiden Higgie adlı çocuk TikTok'ta bulduğu bir bal peteği tarifini uyguladı fakat karışımın bulunduğu kap mikrodalgadan çıkardığı anda patladı. Patlama nedeniyle Higgie'nin bacağında üçüncü derece yanıklar meydana geldi. Higgie'nin bu ay Sidney'deki kısıtlamalar nedeniyle canı sıkıldığı için oyunu denediği ortaya çıktı.

Güney Kore yapımı dizide yer alan baş peteği oyununda, ince bir bal peteği tabakasını iğneyle malzemeyi kırmadan şekilden çıkarmaya çalışıyorlardı. Higgie'nin TikTok'ta bulduğu tarifte su, karbonatlı soda ve şekeri plastik bir kapta birleştirmek yer alıyordu. Fakat karışımı doğru bir kapta mikrodalgaya yerleştirmediği için kap patladı ve eriyen şeker 14 yaşındaki çocuğun bacaklarına yapıştı.

Squid Game oyunu çocuğu hastanelik etti!

Çocuğun annesi Helen şu ifadeleri kullandı:

 

''Saçma bir sıcaklığa kadar kaynadı ve kabı çıkardığında elinde patladı. Karışım elini yaktı ve şekerle plastik birlikte eridiğinden bacağına kadar inmiş, yapışmış ve yakmaya devam etmiş. Şekerlemeye benziyordu ve sinirlerini yaktı.''

Elinde birinci derece yanık oluşan çocuğun bacağındaysa derin yanıklar ve sinirsel hasar meydana geldi.  Aynı oyunu oynamaya çalışırken yaralanan iki çocuğun daha Aiden'ın kaldırıldığı hastaneye tedavi için getirildiği belirtildi.

Uzmanlar dizideki şiddet içeriği nedeniyle ebeveynleri çocuklarının Squid Game'i izlememesi yönünde uyarıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...