Tgrt Haber
24 Aralık 2021 13:29

Taliban, görevi kötüye kullanan 1895 üyesinin görevine son verdi

Afganistan’da Taliban yönetimi, adını ve yetkilerini kötüye kullandığını belirlediği 1895 üyesinin görevine son verildiğini ve bazılarının gözaltına alındığını bildirdi.

Taliban, görevi kötüye kullanan 1895 üyesinin görevine son verdi
Taliban,,Afganistan,

Taliban geçici hükümetin sözcü yardımcısı İnamullah Samangani, görevini kötüye kullanan üyeler hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.  Samangani, Taliban'ın adını ve yetkilerini kötüye kullanan Taliban mensuplarını görevden alma işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada, 1895 Taliban üyesinin görevine son verildiği ve aralarında bazı vilayet yöneticilerinin de bulunduğunu belirtti.

SORGULAR DEVAM EDİYOR

Görevden alınan Taliban mensuplarının bazılarının gözaltına alındığını vurgulayan Samangani, bazılarının da sorgusunun devam ettiğini kaydetti. Samangani, bu işlemlerin Safları Temizleme Komisyonu tarafından yürütüldüğünü aktardı. Taliban yönetimi 7 Eylül'de Afganistan'da geçici hükümet kurmasının ardından, kendi saflarını temizleme konusunda bir komisyon kurmuş ve çalışmalara başladıklarını açıklamıştı.

Komisyonun görevinin, Taliban'ın adını kötüye kullananların gruptan çıkartılarak cezalandırmak olduğu bildirilmişti.

SIZMA TEHLİKESİNE KARŞI UYARIDA BULUNULDU

Öte yandan, Taliban lideri Molla Hibetullah Ahundzade, 4 Kasım'da yaptığı açıklamada, grubun içine sızma tehlikesine karşı Taliban komutanlarına uyarıda bulunmuştu. Ahundzade, Taliban komutanlarını "saflarının içine bakmaya, kontrol etmeye ve casusları yok etmeye" çağırmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...