Tgrt Haber
20 Eylül 2021 14:00

Taliban kız çocuklarının ne zaman okula başlayacağını duyurdu

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban, kız çocuklarının ne zaman okula gideceğini açıkladı.

Taliban kız çocuklarının ne zaman okula başlayacağını duyurdu
taliban,afganistan,öğrenciler

Afganistan'da geçtiğimiz günlerde erkek öğrenciler ve öğretmenler okullarına kavuştu. Fakat ortaokula giden kız öğrenciler henüz okula dönemedi. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, konuya ilişkin açıklama yaptı. Almanya'nın Der Spiegel dergisine konuşan Mücahid, şunları söyledi:

''Kızların eğitimine karşı değiliz, ancak okula katılımlarının nasıl mümkün olabileceğine dair mekanizma üzerinde hala çalışmaktayız.''

Taliban kız çocuklarının ne zaman okula başlayacağını duyurdu

ULEMANIN RAPOR HAZIRLAMASI GEREKİYOR

Kız öğrencilerin sınıflara dönmesine izin vermek için 'önce güvenli ortam ve ulaşımın sağlanması şartını' koyan Taliban Sözcüsü, 'ulemanın eğitim ve istihdamda kız çocukları ve kadınlar için güvenli ortamın nasıl oluşturulacağına dair rapor hazırlaması gerektiğini' dile getirdi.

Öte yandan Taliban, geçtiğimiz hafta Kadın İşleri Bakanlığı'nı Erdemin Teşviki ve ve Ahlaksızlığın Cezalandırılması Bakanlığı olarak değiştirdi. Bu bakanlıkla beraber Afganistan'a ahlak polisleri de geri döndü.

KADINLARA 'EVDE KALIN' ÇAĞRISI

Dün ise Kabil'in geçici belediye başkanı Hamdullah Namony, açıklamasında Kabil şehir hükümetindeki kadın çalışanların evde kalmalarının söylendiğini belirtti. Taliban, yönetimi ele geçirmeden önce çalışanların üçte birinin kadın olduğunu söyleyen geçici başkan, yeni bir karara dek kadınlara ''Evde kalın'' çağrısında bulundu.

Açıklamada dikkat çeken detay ise yaptıkları işleri erkekler tarafından gerçekleştirilemeyecek olan kadın çalışanların bu çağrının dışında kalmasıydı. Taliban, erkekler tarafından yapılamacayak işlerde çalışan kadınların ofise gelebileceğini belirtti. AP'nin haberine göre, bu kapsamda ise bazı tasarım ve mühendislik bölümleriyle ortak kullanımlı kadın tuvaletlerinin yer aldığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...