Tgrt Haber
04 Mart 2014 16:12

Ukrayna'da muhalif lider Kliçko'nun önü açıldı

Ukrayna parlamentosu vergi yasasında düzenleme yaparak, Vitaliy Kliçko’nun devlet başkanlığı seçimlerinde aday olmasının önünü açtı.

Ukrayna'da muhalif lider Kliçko'nun önü açıldı
ukrayna'da siyasi gelişmeler, Kliçko'nun önü açıldı, ukrayna'da klicko'nun adaylık için önü açıldı,

Ukrayna parlamentosu'nun bugün yapılan oturumunda, vergi yasasında değişiklik yapılmasına ilişkin tasarı kabul edildi. Böylece, "yabancı bir ülkede ikamet izni olan kişilerin Ukrayna’da ikamet etmiyor kabul edilmesi" ile ilgili yasa hükmü iptal edildi. Yasada değişikliğinin kabul edilmesine ilişkin parlamentoda konuşan Devlet Başkan Vekili ve Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov, vergi yasasındaki talep ve hükümlerin siyasi özellik taşıdığını hatırlattı ve değişikliğin bu nedenle yapılması gerektiğini ifade etti.
Parlamentoda bulunan 337 milletvekilinin 259’u yasa değişikliği için “evet” oyu kullandı. "Kliçko yasa değişikliği" olarak da adlandırılan vergi yasasındaki değişiklik, böylece 25 Mayıs'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıklayan Kliçko'nun adaylığı önündeki yasal engeli kaldırmış oldu. Viktor Yanukoviç'in devlet başkanlığında bulunduğu 24 Ekim 2013’te Ukrayna parlamentosu, vergi yasasında değişiklik yapılmasına ilişkin yasayı kabul etmiş, yurt dışında ikamet izni olan kişilerin Ukrayna’da ikamet etmiyor sayılması kararlaştırılmıştı. Bunun üzerine Reformlar İçin Demokratik İttifakı, yasa değişikliğinin, liderleri Vitaliy Kliçko’nun devlet başkanlığı seçimlerine katılmasının engellenmesi için yapılan bir düzenleme olduğunu savunmuştu. Ukrayna'da devlet başkanlığı seçimlerinde aday olmak için son 10 yılda ülkede yaşamış olmak gerekirken, vergi yasasındaki daha önceki uygulama, yurt dışında ikamet izni olanların Ukrayna'da ikamet etmemiş görülmesini sağlıyordu. Spor hayatını uzun yıllar Almanya’da sürdüren Vitaliy Kliçko’nun bu ülkede ikamet izni bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...