Tgrt Haber
23 Temmuz 2022 22:58 - Güncelleme : 23 Temmuz 2022 23:30

Zelenskiy'den 'tahıl anlaşması' çıkışı: Rusya ihlal etti, vaatlerine uymama arayışında

Rusya, dün İstanbul’da tahıl krizinin çözümü için imzaladığı anlaşmanın ardından Ukrayna’nın Odessa Limanı’nı vurdu. Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın bu saldırıyla Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nı ihlal ettiğini ve vaatlerini yerine getirmemenin yollarını bulmaya çalıştığını söyledi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Zelenskiy'den 'tahıl anlaşması' çıkışı: Rusya ihlal etti, vaatlerine uymama arayışında
zelenskiy,ukrayna,rusya,tahıl sevkiyatı

Rusya’nın 24 Şubat sabahı Ukrayna’ya başlattığı savaşın ardından tahıl krizinin baş gösterdiği dünyada gıda fiyatları yükseldi. Türkiye’nin yoğun diplomasi çabaları sonucunda taraflar masaya oturdu, tahıl yüklü gemilerin Karadeniz’den geçişi için anlaşma imzalandı.

İstanbul’da imzalanan anlaşma ilk meyvelerini vermeye başlamışken Rusya, dün masadan kalkar kalkmaz bugün Ukrayna’nın Odessa Limanı'nı füzelerle vurdu.

ZELENSKİ: RUSYA TAHIL ANLAŞMASINI İHLAL ETTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, liman kentine yapılan saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada Rusya’nın Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nı ihlal ettiğini belirtti. Ukrayna lideri Rusya’nın bu saldırısını “Rusya 'vaatlerini yerine getirmemenin' yollarını buluyor” şeklinde yorumladı.

Rusya’nın saldırısı tek bir şeyi kanıtladığını belirten Zelenskiy, yaptığı açıklamada “Rusya ne söylerse söylesin, ne vaat ederse etsin, bunu uygulamamanın yollarını bulacaktır” dedi.

KITLIK TERÖRÜ DEVAM EDİYOR

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak ise Rusların sistematik olarak gıda krizi oluşturduğunu ve insanları mağdur etmek için her şeyi yaptığını söyledi. Rusya’nın tavrını kıtlık terörü olarak niteleyen Yermak, dünyayı bu teröre karşı harekete geçmeye çağırdı.

Gıda güvenliğini garantiye almanın 2 yolu olduğunu belirten Yermak açıklamasında “Bunlar Rusya'ya karşı etkili yaptırımlar ve Ukrayna için daha fazla silah gönderilmesi” sözlerini kullandı.

RUSYA ODESSA’YI VURDU

Ukrayna Güney Harekat Komutanlığı, Rusya’nın saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada "Düşman Kalibr seyir füzeleri ile Odessa deniz ticaret limanına saldırdı. Füzelerde 2'si hava savunma sistemleri tarafından düşürüldü, 2'si limanın altyapısına isabet etti" ifadelerini kullanılmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Rusyadaki nükleer santrallar barajlar i ukrayna hedef alırsa tepki olarak ukrayna halkımı olur şimdi rusya hakedermi etmezmi24 Temmuz 2022 06:14

Ukraynanın misillemesi rusyayaya karşı ne olacak bakalim

Sonraki Haber Yükleniyor...