Tgrt Haber
28 Temmuz 2020 10:47 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

2020 Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağına ilişkin detaylara da değindi. 2020 Kurban Bayramı'na sayılı günler kala milyonların gündeminde yer alan bu konuya dair birçok farklı öneri ve açıklama gelirken Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu.Peki, Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı? Bayramda yasak olacak mı? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sokağa çıkma yasağı açıklaması…

2020 Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?
Kurban Bayramı&tt2;nda sokağa çıkma yasağı olacak mı,,2020 Kurban Bayramı,

Kabine toplantısı sonrası "bayramda sokağa çıkma yasağı var mı?" sorusuna da yanıt vermiş oldu. Kabine ardından halka canlı yayında seslenen Cumhurbaşkanı, bayramın ilk günündeki yoğunluğu azaltmak adına uyarılarda bulunurken yasağın olmadığını da kesinleştirdi. Peki, Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı? Bayramda yasak olacak mı? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika sokağa çıkma yasağı açıklaması…

KURBAN BAYRAMINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI? 

Bayramda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağına ilişkin detaylar milyonlarca vatandaşın merak ettiği konular arasında yerini alırken 31 Temmuz'da ilk günü idrak edilecek olan Kurban Bayramı önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kısıtlamaya ilişkin açıklama ve uyarılar geldi…

 

Bayramda sokağa çıkma yasağı olmayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

Bu mübarek günler vesilesiyle Türk milletinin, Müslümanların ve tüm insanlığı feraha kavuşmasını Allah'tan dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı için tüm kurumların hazırlıklarını tamamladığını belirtti.

Ülkede kesilecek büyük ve küçükbaş kurbanlıkların tamamının yerli üretim olduğunu ifade eden Erdoğan, gerek kurbanlıkların kontrolü, gerek kesim yerleri, gerek kesim sonrası temizlik hususunda gereken tedbirlerin ağırlıklı olarak yerel yönetimler vasıtasıyla alındığını söyledi.

Kurban kesim yerlerinde yoğunluk oluşmaması için bayramın 2'nci ve 3'üncü günlerinin de değerlendirilmesini tavsiye eden Recep Tayyip Erdoğan, bayram için yolculuğa çıkacak tüm vatandaşlardan dikkatli olmalarını ve kurallara riayet etmelerini özellikle istedi.

"Sıkıntılı ve zahmetli olduğunu bildiğimiz bu kuralları kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığı için harfiyen uygulayalım. İnşallah çoğu gitti azı kaldı. Salgın dönemini geride bıraktığımızda inşallah yaptığımız fedakarlıkların karşılığını ziyadesiyle alacağımız güzel günler bizi bekliyor. Milletimizin salgın dönemindeki istihdam kaybını önlemek ve sosyal destek ihtiyacını karşılamak için çeşitli kalemlerde 26,5 milyar liralık karşılıksız nakit ödeme yaptık. İnşallah bundan sonra da 83 milyon vatandaşımızın her birinin yanında yer almayı sürdüreceğiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...