Tgrt Haber
29 May 2014 16:34 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

'Deprem olacak' dedikodusu 3 ili korkuttu

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde belediye hoparlörlerinden deprem olacağı yönünde anons yapıldığı iddiası üzerine panik yaşandı. Çanakkale ve Edirne'de de halk sokağa döküldü.

'Deprem olacak' dedikodusu 3 ili korkuttu
deprem korkusu, deprem dedikodusu, çanakkale, edirne, tekirdağ, malkara ilçesi, deprem paniği,

Malkara ilçesinde belediyenin 'Bu akşam deprem olacak evleri boşaltın' anonsu yaptığını iddia eden vatandaşlar, ilçede paniğe neden oldu. Belediyeden deprem olacak şeklinde anons kesinlikle yapılmadığını belirten Malkara Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Uslu, "Çıkartılan bu yalanın ardından bizde 'TC Malkara Belediye Başkanlığı' adlı Facebook sayfasından açıklama yaparak, ilçe genelindeki hoparlörden de anonslar yaparak bu haberi yalanladık" dedi.
Belediyenin iddianın üzerine telefonlarının kilitlendiğini belirten ve deprem olacağı yönünde hiçbir anonsun yapılmadığını açıklayan Uslu, "Belediyeden deprem olacak şeklinde anons yapıldı diye dedikodu halkımız arasında yayıldı. Bunu duyan vatandaşlar paniğe kapıldı. İlçemizde gerek Kaymakamlığa, gerek Belediye Başkanlığına gelen yoğun telefonlar var. Bu tamamen vatandaşlar arasında yayılan bir dedikodudan ibaret. Depremin ne zaman olacağını kimse bilemez. Hiçbir resmi kurum bu konuda anons yapamaz" diye konuştu.
Deprem olacağı iddialarına inanmayan bazı vatandaşlar ise, "Malkara Belediyesi tarafından bir saat içinde deprem olacak diye bir anons yapılmamıştır. Çiftçi malları tarafından süne ilaçlaması için yapılan anons yanlış anlaşılmıştır. Keşke bu kadar yüksek bir teknolojiye sahip olabilsek. Ama maalesef ki değiliz. Kimse panik yapmasın. Allah'tan başka kimse bilemez depremin olacağını. Şu deprem dedikodusu nereden çıktıysa insanları kalp krizinden öldürecekler. Askeriyeye haber gelmiş, belediye anons yapıyormuş evleri boşaltın bir saate kadar deprem olacak diye. Allah aşkına Allah'tan başka bunu kimse bilemez. Sıkıntı var, artçılar oluyor. Bir de deprem bölgesindeyiz. Olacaksa olacak. Ama bunu Allah'tan başka kimse bilemez. Lütfen bu tür haberler ile yaşlıları ve çocukları korkutuyorsunuz. Resmi kurumların telefonlarının kilitlenmesine sebep oluyorsunuz. Şu fısıltı dedikodusundan vazgeçin artık. Allah ne yazdıysa, yaşanacak varsa da yaşanır, bunun önüne kimse geçemez" dediler.
ÇANAKKALE'DE DEPREM KORKUSU HALKI SOKAĞA DÖKTÜ
Cumartesi günü Gökçeada açıklarında meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremin ardından Çanakkale'de deprem paniği sürüyor. Sosyal medyada yayılan deprem olacak söylentisi, Çanakkalelileri sokağa döktü. Çanakkale'de akşam saatlerinde sosyal medyada yayılan 'Belediye anons yaptı. 2 saat içerisinde deprem' olacak şeklindeki söylentileri gören vatandaşlar, kendilerini sokağa attı. Park ve bahçeleri dolduran Çanakkaleliler, "Arkadaşlarımız, komşularımız bu söylenilenleri duymuş. Biz de bu nedenle sokağa çıktık" dediler. Depremin psikolojilerini bozduğunu söyleyen vatandaşlar, söylentilerin aslının olmadığını bildiklerini, buna rağmen tedirgin olarak evleri boşalttıklarını belirttiler. Öte yandan, Çanakkale halkının evlerini boşaltması üzerine polis ekipleri de alarma geçti. Bu fırsattan yararlanarak hırsızlık olaylarının artabileceğini değerlendiren ekipler, ara sokaklarda hırsız avına çıktı.
EDİRNE'DE HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ
Ege Denizi'nde meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından akşam tekrar deprem olacağı söylentisi Edirnelileri sokağa döktü. Şiddetli deprem olacağı ve bu yönde belediyenin hoparlörlerinden uyarı anonsu yaptığı iddiası kısa sürede Tekirdağ, Edirne ve ilçelerinde yayıldı. Deprem olacağı haberini duyan vatandaşlar, çocuklarıyla sokağa çıktı. Uzunköprü ilçesi Mescit Mahallesi'nde ikametgâh eden Neşe. K., "Herkes deprem olacak diye konuşuyor, bende çocuklarımı alarak sokağa yatak kurdum. Çok korkuyoruz'' dedi. Uzunköprü Zabıta Müdürü Gürkan Kır, "Deprem olacağı hakkında Uzunköprü Belediyesi tarafından anons yapılmamıştır. Vatandaşların sosyal medya üzerinden deprem olacak paylaşımları halkı endişeye düşürüyor. Zabıta ekipleri mahalle mahalle gezerek böyle bir anonsun belediye tarafından yapılmadığı hakkında açıklama yapıyorlar''dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...