Tgrt Haber
11 Ekim 2016 11:06 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:07

E okul veli bilgilendirme sistemi, e Okul girişi ile notlarınızı sorgulama yaparak öğrenin

E okul, e okul veli, e okul giriş, E okul veli bilgilendirme sistemi, e-Okul girişi ile yapılabilecek sorgulamaları haberimizden sizler için derledik. E Okul girişi ile yapılacak sorgulamaları E-Okul'a nasıl girilir, e-Okul notlarınızı öğrenebilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile tüm veliler öğrencilerinin eğitim ve öğretimleriyle ilgili bilgilere ulaşabiliyor. Bu bilgilerin sisteme girişi ise E-okul yönetim bilgi sistemi aracılığıyla yapılıyor.

E okul veli bilgilendirme sistemi, e Okul girişi ile notlarınızı sorgulama yaparak öğrenin
e okul,e okul veli,e okul giriş,e okul veli bilgilendirme sistemi,e okul öğrenci,e-Okul VBS giriş,e okul notlar,e okul sorgulama,e okul veli bilgilendirme

E okul, e okul veli, e okul giriş, E okul veli bilgilendirme sistemi, e-Okul girişi ile notlarınızı sorgulama yaparak öğrenin. Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında geliştirilen e-okul yıllardır en çok kullanılan eğitim portallarından biridir. E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığının mevcut teknolojilerden yararlanarak veli, öğretmen ve öğrencilere sunmuş olduğu bir sistem. E-Okul aktif edildiği günden bu yana büyük ilgi görüyor. İlgi görülmesinin en büyük nedenleri arasında zaman kaybını önlemek yer alıyor. E-Okul sistemi hedeflediği tüm kullanıcılara kolaylık sağlıyor. E-Okul sisteminden bilgilenmek için veli, öğretmen ve öğrenciler için farklı giriş ekranları bulunmaktadır. E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi veliler, Yönetim Bilgi Sistemi ise öğretmenler için hizmet vermektedir.  Hem yönetim bilgi sistemi hem de veli bilgilendirme sistemi girişi yapmak için haberimizden yararlanabilirsiniz. E-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi hakkında bilinmesi gereken herşey burada. İşte e okul üzerinden yapılacak sorgulamalar ve detaylı açıklamalar.

E-Okul Veli Bilgilendirme

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi özellikle zaman problemi yaşayan, yoğun iş temposu içerisinde okuyan çocuklarıyla ilgilenemeyen veliler için avantaj sağlıyor. İnternet üzerinden giriş yapan veliler öğrencisinin devamsızlık bilgisini, notlarını, sınav tarihlerini vb. birçok bilgiyi görüntüleyebiliyor. Ayrıca Veli Bilgilendirme sistemi veliler ile yöneticiler arasında iletişimi de sağlıyor. E-Okul Veli Bilgilendirme sistemini öğrenciler görüntüleyemiyor. Bu sayede öğrenci üzerindeki disiplin de artmış oluyor. Öğrenci velisinden hiçbir bilgisini saklayamıyor. E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi olmadan önce velilerin sürekli okula gidip bu bilgileri öğrenme zorunluluğu bulunuyordu. Sık Sık okullara gidip bilgi almaya vakti olmayan velilerin ise öğrencileriyle ilgili bilgisi oldukça az olmaktaydı. E-Okul Sistemi bu durumların önüne geçmektedir. E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine giriş yapmak için öncelikle e-Okul resmi internet sayfasına giriş yapmanız gerekiyor. Sayfaya giriş yaptıktan sonra hemen üst kısımda bulunan Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş başlığı altında giriş bilgileri yer alıyor. Öğrenci T.C. Kimlik no, öğrenci no, ve güvenlik aşamasındaki bilgileri eksiksiz olarak doldurduktan sonra e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi üzerinden verilen tüm bilgilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Veli Bilgilendirme sistemi ara yüzü anlaşılır ve sade bir şekilde tasarlanmıştır. Sayfanın ara yüzünün böyle olması velilerin sistemi kullanırken hiçbir şekilde zorlanmayacağını göstermektedir. Yine de e-Okul Veli Bilgilendirme sistemiyle ilgili problem yaşayan veliler okullara veya e-Okul resmi internet sayfasına başvurabilirler.

Yapılan bir diğer kolaylık ise e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminin mobil uygulamasının yapılması oldu. Telefon veya tabletlerinize e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminin uygulamasını indirebilirsiniz. iOS ve Andriod marketlerden e-Okul Veli Bilgilendirme sistemini telefonunuza hemen indirip, öğrenciniz ile ilgili bilgilere istediğiniz yerde istediğiniz zaman siz de ulaşın!

E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi

E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ile veli ve öğrencilerin görüntüleyeceği ders notları, devamsızlık bilgisi, başarı durumu vb. bilgileri öğretmenlerin giriş yaptığı sistemdir. Bu yüzden E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi oldukça önemlidir. Öğretmenler bu bilgileri yönetim bilgi sisteminde güncel tutmakla yükümlüdürler. Aksi takdirde bu sebepten cezalandırılabilirler. Bu yüzden tüm bilgileri güncel tutmak zorundadırlar. Veli ve öğrencilerin mağdur duruma düşmemesi için sistemi öğretmenlerin sık sık kontrol etmesi gerekir. E-Okul Yönetim Bilgi Sistemine giriş yapmak için e-Okul resmi internet sayfasına giriş yapınız. Sitenin hemen ikinci başlığında yer alan e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Giriş başlığını görebilirsiniz. Bu başlık altındaki kullanıcı adı ve şifre boşluklarını doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz.

e-Okul VBS giriş

Açılan sayfa üzerinden giriş yapabilir ve okulla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip edebilirsiniz.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi nasıl yapılır?

E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş yapacak olan velilerin öncelikle https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine giriş yapması gerekiyor. Bu sayfayı açtıklarında karşılarına çıkan panelde öğrencilerinin kimlik bilgileri ve okul numarasını kullanmaları lazım. Erişim sağlandıktan sonra e okul portalı için menü ve bilgi alanlarının yer aldığı yeni bir sayfa açılacaktır. Bu sayfalar üzerinden ulaşmak istediğiniz bilgilere kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz. E Okul giriş işlemi için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.
E okul veli bilgilendirme sistemi, e Okul girişi ile notlarınızı sorgulama yaparak öğrenin

E-okul ile hangi sorgulamalar yapılabilir?

- Devamsızlık durumu
- Sınav sonuçları
- Şube başarı ortalaması
- Karne notları
- Sınav tarihleri
- Aldığı belgeler
- Yıl sonu notları
- Haftalık ders programı
- Sınıf bilgileri
- Nakil durumu

e-Okul mobil uygulamaları nelerdir?

e-Okul Android uygulaması
e-Okul iOS uygulaması
MEB personel uygulaması
Bu uygulama adresleri üzerinden e-Okul uygulamasını cihazlarınıza indirebilir ve sisteme rahatlıkla giriş yapabilirsiniz.
E Okul Mobil Uygulaması nedir?
E okul mobil uygulaması farklı işletim sistemlerine göre hazırlanmıştır. Bu açıdan kişilerin işletim sistemlerine göre uygulama marketlere giriş yaparak uygulamayı indirmesi gerekir. İndirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından e okul mobil uygulaması otomatik olarak cihazlara kurulacaktır. Kurulum işleminin bitmesi ile birlikte ise herhangi bir sorun yaşamadan giriş yapılarak bilgi sağlanabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...