Tgrt Haber
13 Nisan 2020 19:44 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Mitomani nedir? Mitomani hastalığı nedir?

Mitomani nedir? Mitomani hastalığı nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı basın toplantısında mitomani hastalığından söz etmesinin ardından mitomani nedir sorusu arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Mitomani sözcüğü yalan söylemek anlamına gelir. Mitomani hastalığı olanlar durduk yere yalan söylerler ve söylediklerinin yalan olduğunun farkında olmazlar. Mitomani hastalığı nedir? Mitomani hastalığıyla ilgili merak edilenlerin detayları haberimizde yer alıyor...

Mitomani nedir? Mitomani hastalığı nedir?
mitomani nedir,mitomani hastalığı nedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yaptığı basın toplantısında mitomani hastalığından söz etmesinin ardından mitomani nedir sorusu arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Mitomani sözcüğü yalan söylemek anlamına gelir. Mitomani hastalığı olanlar durduk yere yalan söylerler ve söylediklerinin yalan olduğunun farkında olmazlar. Mitomani hastalığı nedir? Mitomani hastalığıyla ilgili merak edilerin detayları haberimizde yer alıyor..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın basın toplantısında mitomani hastalığından söz etmesiyle birlikte arama motorlarında  "mitomani nedir?" sorusu araştırılmaya başlandı.

MİTOMANİ NEDİR? YALANCILIK HASTALIĞI (MYTHOMANİA) NEDİR? 
Mitomani, halk arasında yalan söyleme (yalancılık) hastalığı olarak bilinir. Mitomaniye yakalanan kişilere ise mitoman denir. Mitoman, kendi kendine yalanlar uydurur. Bu yalan uydurma sorunu bir çeşit dürtü bozukluğu olarak adlandırılabilir. Mitomani hastalığına (yalan söylemek) yakalanan kişi yani mitoman amaçsız ve sebepsiz yere uydurduğu bu yalanlara önce kendisi inanır daha sonra çevresindeki kişileri bu yalana inandırmaya çalışır. Yapılan araştırmaların sonuçlarına göre dünyada her dört kişiden ikisinde bu hastalığa rastlanır.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...