• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    105216
  • up
    USD
    6.8137
  • up
    EURO
    7.5315
  • up
    GBP
    8.3853
  • up
    Altın
    377.806
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 09.04.2020 - 13:46 Yorum : 0

Ramazan pidesi tarifi / Evde ramazan pidesi nasıl yapılır?

Evde ramazan pidesi nasıl yapılır? Pide yaparken nelere dikkat edilmeli? Ramazan pidesi tarifi Nasıl yapılır? Ramazan denilince akla fırından alınıp sıcak sıcak eve getirilen ramazan pidesi geliyor en önce. Koronavirüs gölgesinde girilen Ramazan ayında evde pide yapımı vatandaşlar tarafından oldukça araştırılıyor. Peki Ramazan pidesi malzemeleri neler? Evde kolay ramazan pidesi nasıl yapılır? Detaylar haberimizde..

Ramazan pidesi tarifi / Evde ramazan pidesi nasıl yapılır?

Evde ramazan pidesi nasıl yapılır? Pide yaparken nelere dikkat edilmeli? Ramazan pidesi tarifi Nasıl yapılır? Ramazan pidesi malzemeleri neler? Ramazan denilince akla fırından alınıp sıcak sıcak eve getirilen ramazan pidesi geliyor en önce. Koronavirüs gölgesinde girilen Ramazan ayında evde pide yapımı vatandaşlar tarafından oldukça araştırılıyor.

Ramazan ayı ile özdeşlemiş geleneklerimizden ilk sırada olan ramazan pidesi 11 aylık hasretten sonra tekrar sofralarımızdaki yerini alacak.

Ramazan pidesi yapımı için malzemeler

2 su bardağı süt
1 paket maya
Yarım tatlı kaşığı şeker
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
5-6 su bardağı un



Şekillendirmek için:

1 yemek kaşığı un
5-6 yemek kaşığı su

Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı yoğurt
Susam
Çörek otu

Ramazan pidesi tarifi Nasıl yapılır?
Maya, süt ve şekeri yoğurma kabına alıp maya eriyene kadar bekleyin.

Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edin ve elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru 40 dakika kadar mayalandırın.

Mayalanan hamuru iki ya da üç parçaya bölün.

Tezgahı ve elinizi unlayıp parçaları elinizle çekerek açın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serip elinizle açtığınız pideleri tepsiye koyun.

Un ve suyu karıştırın. Elinizi sık sık bu unlu suya batırıp önce kenarlarına sonra ortaya bastırarak pidenin üzerine baklava deseni yapın.

Yumurta sarısı, sıvı yağ, süt ve yoğurdu çırpıp pidelerin üzerine sürün.

Çörek otu ve susam serpip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

 

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber