Tgrt Haber
05 Şubat 2021 22:11

Bakan Selçuk: Atamalar için elimizden geleni yapıyoruz

Yüz yüze eğitime ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıfların tümünün ne zaman açılacağına ilişkin "Verilere göre kontrollü gidiyoruz. Vaka sayası kriterlerine bakarak karar vereceğiz" dedi. Bakan Selçuk, öğretmen atamalarıyla ilgili "KPSS sınavlarının tarihleri de dikkate alınarak, mağdur olunmaması için bir çalışma yapmaya çalışıyoruz. Şu anda ne zaman olacağı belli değil. Sürecin uzamaması için elimizden geleni yapıyoruz." açıklamasında bulundu.

Bakan Selçuk: Atamalar için elimizden geleni yapıyoruz
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları;

ÖĞRETMENLER NE ZAMAN AŞILANACAK?
Öğretmenlerin aşılanma takvimi lle ilgili öncelikli olarak açılacak okulların öğretmenlerinin aşılanacağını söyleyen Milli eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Öğretmenlerin aşama aşama tamamının aşılanması hedefleniyor." dedi.

OKULLAR YÜZ YÜZE EĞİTİME HAZIR MI?
Bütün okulların risk incelemesi yapıldı. Okulların tamamına yakını yüzde 98'i "Okulum Temiz" sertifikası aldı Okullardaki tedbirler okula özgü düzenleniyor. Yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve kovid kurulumuz her okuldaki önlemleri belirliyorlar. 

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE ALINAN ÖNLEMLER
-İller duruma göre faklı kararlar alabilir. İllerin durumuna göre yetkililer karar verebilecek. Bazı iller var ki birkaç kişi dışında vaka yok. "Biz niye açılmıyoruz" diye soruyorlar.. İldeki yetkililer kapatma veya tamamen açma konusunda karar alabilecek. 

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
Bakan Selçuk sınıfların tümünün ne zaman açılacağına ilişkin soruya "Verilere göre kontrollü gidiyoruz. Vaka sayısı kriterlerine bakarak karar vereceğiz." cevabını verdi.

-Bütün derslerimiz için 3 TV kanalımız var. Dersler için 10 bin video çekildi. Öğrencilerin tüm faaliyetlerini takip ediyoruz. EBA'ya erişemeyen öğrencileri de sürekli takip ediyoruz. EBA'ya ulaşmayanlara bilgisayar sağlamak görevimiz.

-Uzaktan eğitim için öğretmenlerimiz sürece hazırlandı. Öğretmenlerimize video hazırlıkları için eğitim aldırdık.

-Yüz yüze eğitimi en çok çocuklar istiyor.. Veliler için destek materyaller hazırladık

TELAFİ EĞİTMİ OLACAK MI?
Telafi eğitimi için ulusal destekleme programına başlayacağız. 

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA TAKVİM
Finansal bir durum olduğu için ve Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bir kabine görüşü çerçevesinde hangi bakanlığa kaç kadro ayrılacak, bütçe imkanları çerçevesinde bir karar sürecine bağlı. KPSS sınavlarının tarihleri de dikkate alınarak, mağdur olunmaması için bir çalışma yapmaya çalışıyoruz. Şu anda ne zaman olacağı belli değil. Sürecin uzamaması için elimizden geleni yapıyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...