Tgrt Haber
06 Haziran 2021 17:00

Eğitim Uzmanı Adil Kurt'tan TGRT Haber'de LGS değerlendirmesi

8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınavında öğrenciler sözel bölümünde rahat bir oturum gerçekleştirirken, sayısal bölümde zorlandı. Eğitim Uzman Adil Kurt, TGRT Haber'de iki oturum arasındaki zorluğu değerlendirdi.

Eğitim Uzmanı Adil Kurt'tan TGRT Haber'de LGS değerlendirmesi
Adil Kurt,TGRT Haber,LGS

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav sona erdi. Eğitim Uzman Adil Kurt, TGRT Haber'de LGS'de çıkan soruların zorluğu ve öğrencilerin değerlendirmelerini ele aldı.

'SÖZEL SINAVINDAN MUTLU ÇIKTILAR'

Adil Kurt, "Milli Eğitim Bakanlığı örnek sorular verdi, ne soracağını söyledi, dil bigisinden sormayacağını söyledi. Kurallar neyse tam olarak yapıldı. Öğrenciler sözel sınavına girdiğinde çok mutlu çıktılar, çünkü Sosyal, Türkçe, İngilizce, Din kültüründeki sorular içerisinde zor sorular olmasıa rağmen, genel olarak daha kolay, öğrencilerin yapabildikleri sorular olmuş. Öğrencilerin sınavdan çıktıktan sonra anlattıkları bu şekilde." diye konuştu.

Eğitim Uzmanı Adil Kurt'tan TGRT Haber'de LGS değerlendirmesi(Eğitim Uzman Adil Kurt)

'FEN BİLGİSİ GEÇEN YILA GÖRE DAHA ZORDU'

İkinci devreye girdiklerinde Fen Bilgisi'nde geçen yıla göre daha zor sorular sorulduğuna dikkat çeken Kurt, sözlerine şöyle devam etti:

"Deneyler sözlü olarak anlatılmış, öğrencinin o deneyin düşünerek cevaplayacağı sorulardı. Matematik ise işlem yoğunluğu ve işlemlerin uzun uzadıya yapılması, basit işlemlerle değil gerçekten zaman gerektiren işlemler yapılan bir sınavla karşılaştılar. Genelde son yıllarda matematik zor oldu, zaman zaman Türkçe de zor oldu ama bu böyle olması beklenen bir durumdur." 

'ZORLUKLAR GÜZEL BİR ŞEKİLDE DEÖNECEK'

Uzman Adil Kurt, "Sekizinci sınıf öğrencilerini tebrik etmek gerekiyor. Eğitim uzmanları olarak, en yüksek performansın 8. sınıf öğrencilerine ait olduğunu gördük. Sınava hazırlanırken, okullar kendilerine ne söylüyorsa, bakanlık onlara ne söylüyorsa onları yaptılar. Çok zorlandılar ama bu zorluk onlara güzel bir şekilde geri dönecek. Çünkü sıralama sınavından sonra tercih yapacaktırlar, becerilerine uygun bir yerden tercih yapması daha uygun olacaktır." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...