Tgrt Haber
01 Temmuz 2022 11:55 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 12:11

KPSS tercih kılavuzu yayımlandı: 2022 KPSS tercihi ne zaman, nasıl yapılır? KPSS tercih ücreti ne kadar, hangi bankaya yatırılacak?

KPSS tercihlerini yapmak isteyen adayalar için beklenen haber geldi. Son dakika haberine göre KPSS tercih kılavuzu yayımlandı. Kılavuzun yayımlanmasıyla birlikte "2022 KPSS tercih işlemleri nasıl yapılır? KPSS tercih ücreti ne kadar, hangi bankaya yatırılacak?" soruları gündeme geldi. İşte KPSS-2022/1 Tercih işlemleri ve tarihleri…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
KPSS tercih kılavuzu yayımlandı: 2022 KPSS tercihi ne zaman, nasıl yapılır? KPSS tercih ücreti ne kadar, hangi bankaya yatırılacak?
kpss,kpss tercih,sınav

ÖSYM, KPSS tercih kılavuzunu yayımladı. Kılavuzun yayımlanmasının ardından tercih yapmak isteyen kişiler tarafından "2022 KPSS tercihi ne zaman? KPSS-2022/1 Tercih işlemleri ne zaman başlayacak, ne zaman sona erecek? KPSS tercihleri nasıl yapılır? KPSS tercih ücreti ne kadar, hangi bankaya yatırılacak?" araştırmaları hız kazandı. KPSS tercihlerinin başlamasıyla birlikte paylaşılan KPSS tercih kılavuzu ile sürece dair detaylar belli oldu. İşte KPSS tercih işlemlerine ilişkin ayrıntılar...

KPSS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-2022/1) tercihleri erişime açıldı. KPSS-2022/1 tercihleri başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-2022/1) puanına göre bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak için aday tercihleri başladı.

KPSS 2022/1 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

2022 KPSS TERCİHİ NE ZAMAN?

30 Haziran'da başlayan ve 7 Temmuz'a kadar devam edecek tercih sürecinde adaylar KPSS-2022/1 tercih kılavuzundan faydalanabilecekler.

KPSS 2022/1 tercih kılavuzu "https://ais.osym.gov.tr" adresinde yayınlandı.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Tercih işlemleri KPSS 2022/1 tercih kılavuzuna göre ÖSYM "https://ais.osym.gov.tr" adresinden elektronik olarak yapılacaktır. Adaylar tercih yapabilmek için sisteme T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapacaktır.

KPSS TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

KPSS TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

KPSS tercih ücreti 30 Türk lirasıdır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 8 Temmuz 2022 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 8 Temmuz 2022 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'nca, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-2022/1) puanına göre bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak için aday tercihleri erişime açıldı.

Yapılan açıklamaya göre; Adaylar, tercih işlemlerini tercih kılavuzunda belirtilen şekilde 30 Haziran - 7 Temmuz tarihleri arasında "https://ais.osym.gov.tr" adresinden yapabilecek.

KPSS TERCİH ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILIR?

KPSS tercih ücreti 30 TL. KPSS tercih ücretinin yatırılabileceği bankalar şu şekilde;

  • Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);
  • Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);
  • Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler;
  • ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı
  • Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)
  • ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) üzerinden ücret ödemesi yapabilirsiniz.
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...