Tgrt Haber
09 Ağustos 2021 11:38

LGS 2.nakil sonuçları 2021: LGS 2. nakil sonuçlarına nasıl bakılır?

LGS nakil başvuru süreci sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), LGS 2. nakil sonuçlarını açıkladı. İşte LGS 2. nakil tercih sonuçları ile ilgili detayları sizin için derledik.

LGS 2.nakil sonuçları 2021: LGS 2. nakil sonuçlarına nasıl bakılır?
lgs 2. tercih sonuçları 2021,,lgs 2. nakil sonuçları 2021,,lgs nakil sonuçları,

LGS nakil süreci, 2. nakil başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla sona erdi. Yerleştirmeye esas ikinci nakil başvuruları 2 - 6 Ağustos tarihleri arasında tamamlanmıştı. MEB’in yaptığı son açıklamayla beraber LGS 2. nakil sonuçları belli oldu. Öğrenciler, lise boş kontenjan ve taban puanlarına göre yapılacak yerleştirme sonuçlarını nasıl öğreneceğini merak ediyor.

LGS 2 NAKİL SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Öğrenciler, e-Okul sistemi üzerinden veya MEB’in internet sitesinden T.C kimlik bilgileriyle 2. nakil sonuçlarını öğrenebilecek.

LGS 2.nakil sonuçları 2021: LGS 2. nakil sonuçlarına nasıl bakılır?

LGS 2. nakil sonuçları sorgulama ekranı için tıklayın.

LİSEYE YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

LGS yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih sonuçları, 9 Ağustos Pazartesi günü açıklandı. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 9 Ağustos'ta sona ermiş oldu. Ancak 2. nakil sonuçlarına göre de liseye yerleşemeyen öğrenciler, ne yapacaklarını merak ediyor. Söz konusu adaylar, 9-13 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları gerçekleştirecek. 2. nakil sonuçlarına göre herhangi bir kuruma yerleşemeyen adayların 20 Ağustos tarihinde il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme süreci tamamlanacak. Yani 20 Ağustos itibariyle tüm öğrenciler, liselerine yerleşmiş olacak.

BAKAN MAHMUT ÖZER AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının açıklandığını, tercih yapan öğrencilerin yüzde 98'inin istedikleri bir liseye yerleştirildiğini duyurdu. Bakan Özer, yaptığı açıklamada, 26 Temmuz'da açıklanan birinci yerleştirme sonuçlarına göre tercih yapan öğrencilerin yüzde 93'ünün istedikleri okula yerleştiğini, bu oranın yerleştirmeye esas birinci nakil sonunda yüzde 96'ya yükseldiğini ifade etti.

LGS 2.nakil sonuçları 2021: LGS 2. nakil sonuçlarına nasıl bakılır?

İkinci nakil tercihlerinin de 2-6 Ağustos'ta alındığını söyleyen Özer, LGS kapsamında, yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarını açıkladıklarını duyurdu. Sonuçlara göre, öğrencilerin yüzde 98'inin istedikleri okula yerleştiğini belirten Bakan Özer, “Öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olsun." diye konuştu.

Böylece merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme sürecinin tamamlandığını açıklayan Bakan Özer, iki nakil sürecinde de hiçbir okula giremeyen öğrencilerin, yerleştirme ve nakil komisyonları aracılığıyla yerleştirileceğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...