Tgrt Haber
03 Ağustos 2022 00:45 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 05:22

Halis Aygün kimdir? ÖSYM Başkanı Halis Aygün neden görevden alındı?

Son dakika haberi: ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda yaşanan soru skandalının ardından ÖSYM'den yapılan açıklamada iddiaların asılsız olduğu bildirilmişti. Ancak konunun incelenmesi talimatını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü de görevden aldı. Peki Halis Aygün kimdir? ÖSYM Başkanı Halis Aygün neden görevden alındı? İşte KPSS'deki soru skandalı sonrası koltuğundan olan Halis Aygün hakkında merak edilenler...

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Halis Aygün kimdir? ÖSYM Başkanı Halis Aygün neden görevden alındı?
Halis Aygün,ÖSYM,kpss

KPSS'de yaşanan kriz sonrası 'Halis Aygün kimdir?' sorusunun cevabı merak ediliyor. Resmi Gazete'de yayımlanan son dakika gelişmesine göre, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alındı. Peki KPSS soru skandalının koltuğundan ettiği ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün kimdir? Halis Aygün nereli, kaç yaşında, hangi bölümden mezun? ÖSYM Başkanı istifa mı etti? Halis Aygün neden görevden alındı? ÖSYM başkanını koltuğundan eden KPSS skandalında neler oldu? İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde...

ÖSYM BAŞKANI NEDEN GÖREVDEN ALINDI? 

Hafta sonu ÖSYM tarafından 81 il ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa dahil 104 sınav merkezinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kopya soru iddiasıyla gündeme bomba gibi düştü. KPSS'de sorulan soruların sınavdan önce Yediiklim adlı bir yayınevinin deneme sınavında çıktığı öne sürüldü. Konuya ilişkin video görüntüleri sosyal medyaya da yansıdı. Ancak ÖSYM, gündemi sarsan bu iddiaları yalanladı.

Halis Aygün kimdir? ÖSYM Başkanı Halis Aygün neden görevden alındı?

Akşam saatlerinde ise ÖSYM'nin açıklamasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girerek Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı verdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır" ifadelerine yer verildi.

İNCELEME TALİMATI SONRASI GÖREVDEN ALDI

Cumhurbaşkanı  Erdoğan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz" dedi.

Bu talimatın ardından ise ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla alınan karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

HALİS AYGÜN KİMDİR?

Halis Aygün, 1968 yılında Giresun'da dünyaya geldi. 1989 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını 1992 yılında aynı üniversitede tamamladı. Aygün, doktorasını 1997'de London City University'de tamamladı. 1989-1993 yılları arasında KTÜ, Matematik Bölümü, Topoloji Anabilim Dalında araştırma görevlisi olan Aygün, Kocaeli Üniversitesi'nde 1998'de yardımcı doçent, 2000'de doçent ve 2006 yılında da profesör unvanını aldı.

2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından mevcut Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yerine ÖSYM Başkanı olarak atanmıştı.

3 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazetesi'de yer alan son bilgiye göre; Halis Aygün Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alındı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...