Tgrt Haber
04 Ekim 2021 13:27

Taksilerde yeni dönem: Cep telefonu pos cihazı oluyor

Taksilerde yeni bir uygulama hayatı geçiriliyor. Taksicinin cep telefonuna kredi kartı gösterilerek ödeme yapılabilecek.

Taksilerde yeni dönem: Cep telefonu pos cihazı oluyor
taksi,,pos,,taksici,

Taksilerde bir süredir kullanılan pos çözümlerinde mobil bir devrim yaşanıyor. Artık taksicilerin cep telefonu pos cihazı olacak. Örneğin Kadıköy’den Suadiye’ye taksi ile yapılan bir yolculuğun ücretini ödemek için kredi kartınızı taksicinin cep telefonuna göstermeniz yeterli olacak. Pos cihazına ihtiyaç duymadan, temassız bir şekilde ödeme işlemi gerçekleşecek

KOMİSYONU YOLCU ÖDEYECEK

Ödeme komisyonu yolcudan alınacak. 20 TL’ye kadar 50 kuruş, 21-30 TL arasında 1.90 lira, 100 TL ve üzeri için 6.90 lira, en yüksek ödeme tutarı ise 300 lira olarak belirlendi. Gerçekleşen işlemlerin geliri sürücünün hesabına günde 2 kez yatırılacak. Yolcu fişi ise, QR kodu ile alabilecek.

Bu işlem 20 bin taksiyi bünyesinde bulunan bir uygulama ile Mastercard anlaşması olan taksilerde geçerli olacak. Halihazırda uygulaması olan taksilerde ödeme yüzde 35 online yüzde 65 nakit oluyor. Bu mobil çözüm ile 1 yılda 10 bin cihaza ulaşılması bekleniyor. Sistem öncelikle Ankara ve İstanbul’da hayata geçirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...