Tgrt Haber
26 Haziran 2021 10:43

YKS maratonunun ilk adımı TYT bitti

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu sona erdi. Üç oturumda gerçekleştirilecek olan YKS'nin Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumu bitti.

YKS maratonunun ilk adımı TYT bitti
YKS,TYT,temel yeterlilik tesi,sınav,eğitim

ÖSYM tarafından 81 il ve Lefkoşa'da düzenlenen, 2 milyon 607 bin 903 adayın başvurduğu 2021-YKS'nin ilk oturumu TYT'de adaylara, soruları cevaplamaları için 135 dakika süre verilecek. Kovid-19 önlemleri kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde maske ve dezenfektan dağıtıldı, isteyenler de maske ve siperlikleriyle geldi

2021-YKS kapsamında saat 10.15 te başlayan ve öğrencilere soruları cevaplamaları için 135 dakika süre verilen Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. 

Sınava saat 10.00'dan sonra gelen adaylar sınava alınmadı. Kimliğini unutan, kaybeden veya kimliğinde fotoğraf ve TC kimlik numaraı bulunmayan öğrenciler için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık bulunduruldu.

TYT'DE SORU DAĞILIMLARI

TYT'de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5 olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltildi.

ÖSYM BAŞKANI AYGÜN'DEN AÇIKLAMA

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ise "2021-YKS'nin ilk aşaması TYT oturumu tüm sınav merkezlerimizde başarıyla tamamlanmıştır. Bu oturumda görev alan tüm görevlilerimize teşekkür ederim. Yarın uygulayacağımız AYT ve YDT oturumlarına katılacak adaylarımıza başarılar, görev alacak sınav görevlilerimize de kolaylıklar dilerim." dedi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...