Tgrt Haber
06 Aralık 2016 11:36

Diyanet Umre fiyatları 2017 yılı belli oldu | Umre ücretleri kaç TL ÖĞREN

Diyanet işleri Başkanlığı dün artık Umre ve Hac için ödemelerin dolar değil TL üzerinden olacağını açıklamıştı. Diyanet umre fiyatları 2017 belli oldu, fiyatlar liste şeklinde açıklandı. Umre fiyatları kaç TL olduğunu haberimizden öğrenebilirsiniz.

Diyanet Umre fiyatları 2017 yılı belli oldu | Umre ücretleri kaç TL ÖĞREN
diyanet, umre, umre fiyatları, umre fiyatları 2017, umre kaç tl, umre fiyatı, umre ne kadar,

Umreye gitmek isteyen vatandaşlar artık ödemelerini TL üzerinden yapacak. Bu yüzden Umre için 7, 11, 14, 20 ve 24 günlük programlar düzenlendi. Umre fiyatları seçeceğiniz programa göre değişebiliyor. Umre ücretini bankaya yatırmayanların kayıtları ne müftülüklerce ne de internet ortamında alınmayacağı açıklandı.

2017 UMRE FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Diyanet İşleri Başkanlığının resmi internet sitesinde açıklanan bilgilere göre , "servisli" ​,"otel", "yürüme mesafeli",tipler için 7, 11, 14, 20 ve 24 günlük umre programları düzenledi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği 11 günlük umre ise yarı tatil tarihlerinde olacak. Fiyatlar umre çeşitlerine göre değişkenlik gösteriyor, örneğin en düşük ücretli umre fiyatı 950 dolar iken en yüksek bin 950 dolar olarak açıklandı. 2017 Ramazan ayında umre var mı? Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan ayında da umreye gidecekler için ayrı bir plan yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yayımlanan 2017 yılı TL bazlı umre fiyatları belli oldu.

Umreye gitmek isteyenler, kendilerine uygun umre programını belirleyip ilgili banka koduna göre ücretini yatırdıktan sonra, kendisine en yakın müftülüğe giderek veya http://hac.diyanet.gov.tr adresinden internet ortamında kaydını yaptırabilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı vasıtasıyla kutsal topraklara gidecek ilk umreciler, 30 Kasım'da yola çıkacak.

2017 YILI UMRE KAYITLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR VE İZLENECEK YOL

Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız;
1- Umre Broşürlerimizden, İl veya ilçe Müftülüklerimizden veya internet adresimizden kendilerine uygun Umre Programını belirlemeleri gerekmektedir.
2- Seçmiş olduğu umre turunda; 2 veya 3 kişilik oda tercihinin yanında bulunan BANKA KODU ile birlikte anlaşmalı bankalardan birine giderek bu tura ait umre ücretini yatıracaktır.
3- Mekke ve Medine’deki otellerin yapısı gereği 3 kişilik odalarda kısıtlama olduğundan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için Bankalarada umre ücreti yatırma esnasında 3 kişilik oda tercihine ait BANKA KODUnu verdiğinizde sizlere TUR DOLU deniliyorsa lütfen 2 kişilik oda tercihini deneyiniz. O turda seçtiğiniz otelin 3 kişilik oda tercihi dolmuş ama 2 kişilik oda tercihinde yer bulunma ihtimali yüksektir.
4- Umre ücretini bankaya yatırmayanların kayıtları ne müftülüklerce ne de internet ortamında alınmayacaktır.
5- Umreye gidecek olan vatandaşlarımız kendileri, eş, çocuk veya diğer akrabaları için ücretlerini TC Kimlik numarasıyla birlikte ayrı ayrı yatırmaları gerekmektedir.
6- Bankaya ücretini yatırdıktan sonra kendisine en yakın müftülüğümüze giderek veya http://hac.diyanet.gov.tr adresinden İnternet ortamında kaydını yapabilecektir.
7- Kayıtlarını internet ortamında yapacaklar; TC Kimlik numaraları ile birlikte bankaya ücretini yatırdıkları her bir fert için ayrı ayrı kayıtlarını gireceklerdir.
8- İnternetten kaydını yaptıran umrecilerimiz son müracaat tarihine kadar internet ortamında belirledikleri müftülüğe giderek akraba, mahrem ve yakınlık bağlantılarını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir.
9- Kayıtlarını yaptırdıktan sonra umre turlarında veya oda tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen vatandaşlarımız; kayıt yaptırdıkları il veya ilçe müftülüğüne müracaat ederek bu değişiklikleri gerçekleştirebilirler.
10-Kayıt yaptırdıktan sonra Müftülüklerden alacakları “2017 Yılı Umre Müracaat ve Kayıt Formu” doldurularak aşağıdaki belgelerle birlikte ilgili müftülüğe teslim edilecektir. a- Geçerlilik süresi en az bir yıl olan pasaport,
b- Aşı Kartı,
c- 45 yaşından küçük olup eşleriyle beraber gidecek bayanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi,
d- 45 yaşından küçük bayanlar ile 18 yaşından küçük erkeklerden birinci derece erkek akrabasıyla gidecek olanlardan refakat belgesi (vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı), birinci derecede akrabası olmayanların ise müftülüklerden temin edecekleri noterden alınacak muvafakatname ve taahhütname (Suudi Arabistan Büyükelçiliği’nden / Konsolosluğu’ndan vize almak için geçerlidir.)

NOT: Suudi Arabistan tarafından vergi vb. herhangi bir ilave ücret talep edilmesi halinde bu ücret umre yolcusundan ayrıca tahsil edilecektir.2017 Yılı Umre broşürünü görüntülemek için lütfen tıklayınız...

İŞTE UMRE FİYATLARI

Diyanet Umre fiyatları 2017 yılı belli oldu | Umre ücretleri kaç TL ÖĞREN
Diyanet Umre fiyatları 2017 yılı belli oldu | Umre ücretleri kaç TL ÖĞREN

Diyanet Umre fiyatları 2017 yılı belli oldu | Umre ücretleri kaç TL ÖĞREN

Diyanet işleri Başkanlığı dün artık Umre ve Hac için ödemelerin dolar değil TL üzerinden olacağını açıklamıştı.Umre fiyatları 2017 belli oldu, fiyatlar liste şeklinde açıklandı. Umre fiyatları kaç TL olduğunu haberimizden öğrenebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...