Tgrt Haber
07 Mart 2022 12:45 - Güncelleme : 07 Mart 2022 12:59

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru tarihi ve şartlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1.805 sözleşmeli personel alımına başvurmak isteyen binlerce aday, iş ilanının detaylarını araştırmaya başladı. Bakanlık bünyesinde istihdam edilmek isteyenler, personel alımı için şartları ve başvuru tarihini sorgulamaya başladı. Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel başvurusu nasıl yapılır, KPSS şartı aranıyor mu? Detaylar haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1.805 sözleşmeli personel alımı ilanı yayınladı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1.805 sözleşmeli personel alımı ilanı yayınladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacağını Resmi Gazete'de ilan etmesi üzerine, vatandaşlar başvuru şartlarının detaylarını araştırmaya başladı. Personel alımı ile ilgili detaylar KPSS 2022/4 tercih kılavuzunda yayınlanırken; özel koşullar, nitelikler, tercih edilecek pozisyon sayılarına dair detaylar içerisinde yer aldı. KPSS puan sıralaması ile bin 805 sözleşmeli personel alımı yapacak Bakanlık için adaylar, tercihlerini ÖSYM aracılığıyla gerçekleştirirken; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın başvuru tarihi ve ilanı hakkında merak edilenler haberimizde.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru tarihi ve şartlar

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PERSONEL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? | BAŞVURU EKRANI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sözleşmeli personel alımı ilanının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek personel alımına dair detaylar merak edildi. 

İş ilanına başvuru yaparken, KPSS 2022/4 tercih kılavuzuna göre işlem yapacak adayların 25 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilen 2020-KPSS Ön Lisans ve 2020-KPSS Ortaöğretim KPSS puanına göre tercih yapabileceği duyuruldu. 

Başvuru yapmak isteyen adaylar, işlemlerini ÖSYM'nin web sitesi üzerinden tamamlayacak. Adaylar, T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru tarihi ve şartlar

KPSS 2022/4 TERCİH KILAVUZU HAKKINDA 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere değerlendirilecek adaylar, KPSS-2022/4 Tercih Kılavuzunaburadanerişim sağlayabilir.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PERSONEL BAŞVURU TARİHLERİ 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sözleşmeli personel alımına başvuruda bulunmak isteyen adaylar tercihlerini ise 4-10 Mart 2022 tarihleri arasında tamamlayabilir. ÖSYM'nin sitesinden yapılacak işlemler için son başvuru tarihi 10 Mart 2022 (23.59) olarak paylaşıldı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru tarihi ve şartlar

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PERSONEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4. maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.
  • Başvuracak adayların 18 yaşını tamamlamış olması gerekmektedir. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12 nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibarıyla alınmış olması gerekmektedir.)
  • Durumu 'Başvuru Genel ve Özel Şartlarına' uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır
  • Başvuracak adayların kamu haklarından mahrum bulunmaması gerekmektedir. 

Kılavuzda yer alan pozisyonlara başvuruda bulunacak adaylar:

  • Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin altıncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak. (Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)
  • Kılavuzda yer alan 'pozisyonları' tercih edecek adaylar için; Görevini yapmalarına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engel ile engelli olmamak. (Hangi görevin yapılmasına, hangi bedensel engel veya akıl hastalığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...