Tgrt Haber
02 Mart 2022 16:21 - Güncelleme : 02 Mart 2022 16:31

MEB personel alımı ne zaman, başvuru şartları neler? Milli Eğitim Bakanlığı 1651 personel alacak

Milli Eğitim Bakanlığı 1651 personel alacağını duyurdu. MEB’de çalışmak isteyenler için başvurunun ne zaman olacağı ve şartlarının neler olduğu merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı 1651 personel alımı yapacak. Peki MEB personel alımı ne zaman yapılacak? MEB personel alım şartları neler? İşte MEB personel alımı ile ilgili tüm merak edilenler…

MEB personel alımı ne zaman, başvuru şartları neler? Milli Eğitim Bakanlığı 1651 personel alacak

'MEB personel alımı ne zaman yapılacak? MEB personel alım şartları neler?' sorusu MEB personel alımı duyurusunun ardından en çok merak edilen konular arasında yerini aldı. MEB personel alımı ile ilgili detaylar belli olurken ne kadar ve hangi kadrolara alım yapılacağı da açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı’na çeşitli nedenlerle göreve başlayamayanlardan boş kalan 63 sözleşmeli fizyoterapist pozisyonu ile 1.588 sözleşmeli destek personeli pozisyonuna (aşçı, aşçı yardımcısı) personel alımı yapılacak. İşte MEB personel alımı için tüm detaylar haberimizde…

MEB PERSONEL ALIMI İÇİN BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvurular, 21.03.2022–01.04.2022 tarihleri arasında yapılacak.

Başvuruların, 01.04.2022 Cuma günü saat 23:59’a kadar tamamlanmış olması gerekiyor.

Yayımlanan kılavuza göre MEB personel alımı için başvuru işlemleri 21 Mart günü başlayacak ve 1 Nisan Cuma günü saat 23:59’da sona erecek. Atama şartlarını taşımadığı sonradan tespit edilenlerin hizmet sözleşmesi yapılmış olsa dahi iptal edilecek.

MEB personel alımı ne zaman, başvuru şartları neler? Milli Eğitim Bakanlığı 1651 personel alacak

MEB PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Kamuda memur veya sözleşmeli işçi olmak isteyen vatandaşlar, Resmi Gazete ve ilan.gov.tr üzerinden yayınlanan personel ilanları için başvuru yapabilecek.

Adaylar, başvurularını e-Devlet – Millî Eğitim Bakanlığı- Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden yapabilecek.

MEB PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ

  • Şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.
  • Adayların başvuruları il-ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanacağından, adaylar başvurularını elektronik ortamda onaylatmak üzere bir il ve ilçe millî eğitim müdürlüğü seçecektir.
  • Adaylar başvuruda istenilen belgeleri başvuru ekranından sisteme yükleyecektir. Gerekli durumlarda sisteme yüklenen belgelerin asılları istenebilecek; bu durumda adaylar istenilen belgeleri, onay makamı olarak seçtikleri il-ilçe millî eğitim müdürlüğüne teslim edecektir.
  • Adaylar sadece bir unvan için başvuruda bulunabilecek; birden fazla unvan için başvuruda bulunduğu tespit edilen adayların her iki başvurusu da geçersiz sayılacaktır.
  • Adaylar, başvuru onay durumlarını Kariyer Kapısı üzerinden takip edebilecek; başvuru sonuç belgelerini ise başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından alabileceklerdir.
  • Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların "Kurum İçi Yer Değişikliği" başlıklı Ek 3 üncü maddesinde yer alan; “Kurumun hizmet icapları dikkate alınarak, aynı unvan ve hizmet niteliklerini haiz sözleşmeli personelin kurum içi karşılıklı yer değiştirme talepleri, pozisyonunun vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olmaları şartıyla yerine getirilebilir.” hükmü gereği bu kapsamda istihdam edilecek personel, 1 (bir) yıl süreyle yer değişikliği talebinde bulunamayacaktır.
  • Adayların, elektronik ortamda meydana gelebilecek veya oluşabilecek diğer aksaklıkları göz önüne alarak başvurularını son güne bırakmamaları uygun olacaktır.

MEB PERSONEL ALIM ŞARTLARI NELER?

  • 2020 yılı KPSS lisans düzeyinde KPSSP3, ön lisans düzeyinde KPSSP93, ortaöğretim düzeyinde KPSSP94 puan türlerinden puan almış olmak.
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak
  • Devlet memurluğundan çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak.
  • Olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnamelerle kamu görevine son verilmemiş olmak.
  • Mesleğin ifasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığını, tam teşekküllü sağlık kurumlarından alınacak sağlık kurulu raporuyla belgelendirmek.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...