Tgrt Haber
12 Kasım 2021 12:23

Altın bozduracaklar dikkat! Gram, yıl sonunda bu seviyeyi görecek

Gram altın, küresel altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş ve dolar fiyatındaki rekor nedeniyle dün 597 TL'ye yükselerek bu yılın zirvesine çıktı. Altının gram fiyatı bugün 592 lira seviyesinde dengelendi. Gram altında yükselişin sürüp sürmeyeceği merak edilirken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, yıl sonunda gram altının 650 lira olacağını söyledi.

Altın bozduracaklar dikkat! Gram, yıl sonunda bu seviyeyi görecek
gram altın,ons altın,çeyrek altın,cumhuriyet altını,dolar,altın

Altının ons fiyatı ise enflasyona dair kaygılarla arka arkaya 6 gün yükselmesinin ardından bugün düşüşe geçerken, şu sıralarda önceki kapanışa göre yüzde 0,3 azalışla 1.857 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, altının ons fiyatında kar satışları ve yatırımcıların enflasyona dair kaygıları göz ardı etmesi ile bugün düşüş yaşansa da 5 ayın en yüksek seviyelerinin korunduğunu söyledi.

DOLARDAKİ OYNAKLIK GRAM ALTIN FİYATINDA ETKİLİ OLUYOR

Dün dolar kuru ve altının ons fiyatındaki yükseliş paralelinde tarihi zirvesini 597,3 liraya taşıyan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 1,2 üzerinde 593,2 liradan tamamladı.

Altın bozduracaklar dikkat! Gram, yıl sonunda bu seviyeyi görecek

Altının gram fiyatı yeni güne 596,65 liradan başlamasının ardından şu sıralar geri çekilerek 592,62 TL oldu. Çeyrek altın 967 lira, Cumhuriyet altını da 3 bin 992 liradan satılıyor.

GRAM ALTINDA SENE SONU TAHMİNİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, “Son dönemde altın dış piyasalarda oldukça sakin bir seyir izliyordu. Ama ABD’de faiz artırımları başlayacak, tahvil alımları azaltılacak derken ons altın kendini 1800 doların üzerine attı. Şimdi ise 1860 dolar seviyesinde. Sene sonuna kadar 1950 doları görebilir” dedi.

Altın bozduracaklar dikkat! Gram, yıl sonunda bu seviyeyi görecek

Gram altın fiyatlarında 600 doların görülebileceğinin altını çizen Mehmet Ali Yıldırımtürk, sene sonu beklentisini ise 650 lira olarak açıkladı.

Alıcıların da satıcıların da temkinli olduğunu kaydeden Yıldırımtürk, “Vatandaş altınını ihtiyacı kadar satıyor. Fiyat çok yükseldiği için elindeki altını satan olmadığı gibi, fiyat çok yükseldiği için ‘biraz düşer belki’ deyip bekleyen de var. Düğün mevsimi artık zayıfladı. O bakımdan takı talebi çok yok. Şu an altınlar yastık altında. Şu dönemde tasarruf etmek çok zor. Ancak altın hala güvenli liman ve ucuz” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...