Tgrt Haber
14 Aralık 2021 11:33

Bakan Dönmez açıkladı: İşte Karadeniz gazının evlere gireceği tarih

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'deki keşfedilen gazın üretime geçeceği tarihi açıklayarak, "İlk üretime 2023'te geçeceğiz. Karadeniz'deki gaz 2023'te ulusal sisteme bağlanacak. Günlük üretimi 10 milyon metreküp olarak planladık. Orada ürettiğimiz gazla da konutlarımızın tükettiği gazı karşılayacağız" dedi.

Bakan Dönmez açıkladı: İşte Karadeniz gazının evlere gireceği tarih
karadeniz,doğal gaz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Doğal gaz tedarikinde sorun olmayacağını belirten Bakan Dönmez, "Evlere doğalgaz vermeme gibi durum söz konusu değil. Elimizde doğalgaz var. Teknik olarak bir sorun yok, kontratlarımız var. Her yılın sonunda bir sonraki yılın planlamasını yaparız. Geçtiğimiz yılda bu dönem için planlama yapıldı. 50-51 milyar metreküp bir talep yapıldı. Biz de yaklaşık 10 milyar metreküplük bir ilave oldu." ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez açıkladı: İşte Karadeniz gazının evlere gireceği tarih

KARADENİZ GAZINDA İLK ÜRETİM 2023'TE

Karadeniz'deki keşfedilen gazın üretime geçeceği tarihi açıklayan Bakan Dönmez, "1 yıl önce keşfin arkasından çıkmıştık. Sonrasında da olumlu gelişmeler oldu. 2023 hedefimiz. İnşallah o gazı getireceğiz. Saha büyük bir saha. Kuyu açılacak. Üretilen gaz boru sistemiyle kıyıya getirilecek ve burada işletilecek. Bunlar tabi zaman isteyen işler. İlk üretime 2023'te geçeceğiz. Karadeniz'deki gaz 2023'te ulusal sisteme bağlanacağımız için gelecek. Günlük üretimi 10 milyon metreküp olarak planladık. 2025-25 gibi maksimum üretime çıkacağız. Bugün konutlarımızın ürettiği doğalgaz miktarı da buralarda. Orada ürettiğimiz gazla da konutlarımızın tükettiği gazı karşılayacağız." ifadelerini kullandı.

"FATURALARIN DÖRTTE ÜÇÜNÜ DEVLET KARŞILIYOR"

Dünyada artan enerji fiyatlarının doğal gaz tedarikinde sıkıntı oluşturmayacağını vurgulayan Bakan Dönmez, "Elimizde doğal gaz var. Teknik olarak bir sorun yok, kontratlarımız var. Her yılın sonunda bir sonraki yılın planlamasını yaparız. Geçtiğimiz yılda bu dönem için planlama yapıldı. 50-51 milyar metreküp bir talep yapıldı. Biz de yaklaşık 10 milyar metreküplük bir ilave oldu." ifadelerini kullandı.

Yaşanan maliyet artışlarının vatandaşa yansıtılmadığını belirten Bakan, maliyetin devlet tarafından karşılandığını belirterek, "Enerji fiyatındaki artışın hepsini tüketiciye yansıtmıyoruz. Devlet 160 milyar TL'lik fedakarlık yaptı. Biz bu büyük maliyetin bir kısmını üzerimize aldık. 4'te 3'ü devlet karşılıyor." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...