Tgrt Haber
12 Ekim 2022 15:47 - Güncelleme : 12 Ekim 2022 17:15

Son dakika! Bakan Dönmez'den Rusya'nın doğal gaz teklifine cevap: Teknik açıdan mümkün

Son dakika haberi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rusya lideri Putin'in, "Avrupa'ya gaz sevkiyatı için Türkiye'ye büyük bir merkez kurabiliriz" ifadelerine cevap verdi. Bunun teknik açıdan mümkün olduğunun altını çizen Dönmez, Putin'in bu konuda ilk defa konuştuğunu duyduklarını ancak konuşmak için henüz erken olduğunu kaydetti.

Son dakika! Bakan Dönmez'den Rusya'nın doğal gaz teklifine cevap: Teknik açıdan mümkün
,,,

Rusya lideri Putin, Enerji Forumu'nun açılışında çok kritik açıklamalara imza attı. Rusya'nın kışın dahil Avrupa'ya enerji sevkiyatına hazır olduğunu belirten Putin, "Avrupa'ya gaz sevkiyatı için Türkiye'ye büyük bir merkez kurabiliriz" dedi.

Putin'in açıklamaları büyük yankı uyandırırken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Rus Enerji Haftası" kapsamında düzenlenen "Yeni Zorluklar, Yeni Fırsatlar: Petrol ve Gaz Piyasasını Neler Bekliyor?" başlıklı oturumda konuştu.

Putin'in açıklamalarını değerlendiren Dönmez, "Doğal gaz merkezi teknik açıdan mümkün. Putin'in alternatif rotalardan gaz sevkiyatı konusundaki ifadelerini biz de ilk defa duyduk. Bunu konuşmak için henüz erken" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Rusya lideri Vladimir Putin, Moskova Enerji Forumu'nun açılışında çok kritik açıklamalara imza attı. Rusya'nın kışın dahil Avrupa'ya enerji sevkiyatına hazır olduğunu belirten Putin, Avrupa'ya gaz sevkiyatı için rota olarak Türkiye'yi gösterdi ve büyük bir gaz merkezinin kurulabileceğini söyledi. 

Avrupa'yı kendi sattığı sıvılaştırılmış gazı (LNG) satın almaya zorlayabileceğini öne süren Putin, "ABD Artık daha yüksek fiyatlarla enerji tedarik edebilir." dedi.

"RUS GAZINA TAVAN FİYAT UYGULAMASI DURUMU KÖTÜLEŞTİRİR"

Putin, Rus gazına tavan fiyat uygulamasının küresel enerji sektöründeki durumu kötüleştireceğine işaret etti ve "Petrol piyasalarına yönelik hiçbir müdahale, hiçbir rezerv kullanımı enerji sorununu çözemez." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...