Tgrt Haber
19 Haziran 2021 17:22

Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte Kurban Bayramı ikramiyesinde son durum

Emekli vatandaşların yararlandığı bayram ikramiye tarihleri merak ediliyor. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar, konuya ilişkin açıklamaları yakından takip ediyor. Peki, Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bayram ikramiyeleri ne kadar? Bayram ikramiyelerinden kimler yararlanabilir? Kurban Bayramı ne zaman?

Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte Kurban Bayramı ikramiyesinde son durum
Kurban Bayramı,,Bayram ikramiyeleri,,emekliler,,emekli ikramiyeleri,

2018’den itibaren yatırılmaya başlayan Bayram ikramiyeleri her Bayram öncesi gündeme oturuyor. Emekli vatandaşların yararlandığı Bayram ikramiyeleri, 2020 yılında 1000 TL olarak yatırılırken 2021 yılında 1100 TL’ye yükseltildi.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesinde hesaplara 1100 TL olarak yatırılan Bayram ikramiyeleri, Kurban Bayramı öncesinde ne zaman yatırılacağı merak konusu oldu. Peki, Emekli maaşlarına ek olarak verilen Bayram ikramiyelerinden kimlerin yararlanabilir? Kurban Bayramı ikramiyelerine zam yapıldı mı? Yeni emekli olanlar ikramiye alacak mı?

YENİ EMEKLİ OLANLAR İKRAMİYEDEN YARARLANABİLECEK Mİ?

Yeni emekli olan vatandaşlar da bayram ikramiyesinden yararlanabilir. Mayıs ayı sonuna kadar emekli aylığı bağlanan vatandaşlar, Ramazan Bayramı ikramiyesi aldığı gibi Kurban Bayramı ikramiyesi de alabilecek. Temmuz ayı sonuna kadar emekli aylığı bağlanan vatandaşlar da yine Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanabilecek.

BAYRAM İKRAMİYELERİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Ramazan ve Kurban olmak üzere yılda iki kez ödenen bayram ikramiyelerinden SGK'dan emekli aylığı alanların yanı sıra, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri almakta olan kişiler, şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terör mağduru sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de ikramiye alabiliyor. Söz konusu ikramiyeden ölüm aylığı (dul ve yetim aylığı) alanlar da yararlanabiliyor.

BAYRAM İKRAMİYE TARİHLERİ

Kurban Bayramı arife günü 19 Temmuz Pazartesi gününe denk geliyor. Bayramın birinci günü ise 20 Temmuz'da idrak edilecek. Dolayısıyla ikramiye ödemelerinin de bu tarihten bir hafta önce yatırılacağı tahmin ediliyor.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı arife günü 19 Temmuz Pazartesi gününe denk geliyor. Kurban Bayramı’nın birinci günü ise 20 Temmuz Salı günü idrak edilecek. Kurban Bayramı’nın son günü ise 23 Temmuz Cuma günü olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...