Tgrt Haber
27 Ağustos 2021 11:41

Bir ülke daha kripto parayı tanıyacak

Kripto para için düğmeye basan Küba Merkez Bankası, ülkenin dijital varlıkları yasal olarak kullanmasını sağlayan kurallar belirleyeceğini duyurdu.

Bir ülke daha kripto parayı tanıyacak
küba,,elsalvador,,kripto para,,Bitcoin,

El Salvador’un Bitcoin’i resmi para ilan etmesinin ardından bir hamle de Küba Hükümeti’nden geldi. Ülkenin ödemeler için kullanılacak kripto para birimlerini tanımaya ve düzenlemeye çalıştığı iddia edildi.

Bloomberg’de yer alan haberde, Küba hükümetinin Merkez Bankası ile birlikte ödemeler için kripto para birimlerini tanımak ve düzenlemek istediği ifade edildi. Bu düzenlemeyle Küba Merkez Bankası hizmet sağlayıcılarına nasıl lisans verileceğini belirleyecek.

NEDENİ SOSYO-EKONOMİK ÇIKARLAR

ABD Eski Başkanı Donald Trump’un yaptırımlarıyla zaten kötü durumda olan Küba ekonomisine uygun bir alternatif sağlayabileceği ifade ediliyor. Bu hamlenin sebebinin ise sosyoekonomik çıkarlar nedeniyle olduğu kaydedildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...