Tgrt Haber
23 Ocak 2022 14:30

Çalışan annelere müjde! Süre uzadı, destek aylık 1.531 TL’ye çıktı

Çalışan annelere devlet desteği devam ediyor. SGK, İŞKUR ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen kreş yardımının süresi uzatılırken destek 1.531 TL’ye çıkarıldı.

Çalışan annelere müjde! Süre uzadı, destek aylık 1.531 TL’ye çıktı
kreş desteği,Çalışan annelere kreş desteği ne kadar

Binlerce çalışan annenin gündeminde kreş yardımı var. SGK, İŞKUR ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen kreş yardımının devam edip etmeyeceği merak konusuydu. Müjdeyi veren bakanlık, kreş desteğinin süresini 4 ay daha uzattı.  Kreş yardımından faydalanan anneler 2022 yılında da yardım almaya devam edecek. Kreş yardımı 2022 yılında ne kadar?

Çalışan annelere müjde! Süre uzadı, destek aylık 1.531 TL’ye çıktı

BABALARA DA VERİLİYOR

Başvurusu kabul edilen annelere aylık 1531 TL (100 euro) mali destek sağlanıyor. Bu destek çocuğu ile yalnız yaşayan babalara da veriliyor.  Çalışan bir anne veya baba kreş yardımı 24 ay boyunca maddi destek amaçlı veriliyor. Proje kapsamında ayrıca bir defaya mahsus ödenen kırtasiye desteği veriliyor.  Çalışan annelere Kreş yardımı ve bakım desteklerinin yanı sıra Devlet tarafından 375 euro olarak çalışan Annelere Eğitimli Bakıcı Desteği de veriyor.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...