Tgrt Haber
24 Haziran 2021 12:58

Dövizden TL'ye geçişte bankalara zorunlu karşılık teşviki

TCMB'nin döviz mevduatlarından Türk Lirası mevduatlara geçişi teşvik etmek için bankalara zorunlu karşılıklarda düzenlemeye gidebileceği iddia edildi.

Dövizden TL'ye geçişte bankalara zorunlu karşılık teşviki
banka,dolar,mevduat,döviz,TCMB

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelmiş yılın ikinci yarısına ilişkin beklentiler konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunmuştu.

TL’nin itibarını artırma konusunda bankalarla istişare ederek zorunlu karşılık düzenlemelerinde değişiklikler yapabileceği ve bankalarla iş birliği içinde çalışacağı mesajını vermişti.

FAZLA FAİZ ÖDENMESİ DEĞERLENDİRİLİYOR

Bloomberg HT'de yer alan habere göre söz konusu düzenlemelere ilişkin detaylar ortaya çıktı. Üç üst düzey kaynağın verdiği bilgilere dayanarak yayınlanan haberde, toplantıda TCMB’nin, mevduatlarda dövizden Türk Lira’sına geçişi teşvik etmek için bankalara zorunlu karşılıklar konusunda buna destek verecek düzenlemelerin yapılabileceği belirtildi.

Buna göre banka bazında müşterilerin tuttukları döviz tevdiat hesaplarından Türk lirası mevduatlara geçiş oranında kademeli olarak zorunlu karşılıklara daha fazla faiz ödenmesi değerlendiriliyor.

TCMB'nin bu konuda bankacılara Türk lirası cinsinden yeni, cazip enstrümanlar geliştirilmesi için çalışma yapılması yönünde mesajlar verdiği ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...