Tgrt Haber
08 Aralık 2021 20:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret için yüzde 30 zam sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 milyon kişinin merakla beklediği asgari ücret konusunda önemli mesajlar verdi. Erdoğan, memurlara yapılan zammın aynısının asgari ücrette de yapılacağını vurguladı. Erdoğan'ın bu açıklaması memurlara yapılan yüzde 30-35 zammı akıllara getirirken, asgari ücretli çalışanları da umutlandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret için yüzde 30 zam sinyali
cumhurbaşkanı,recep tayyip erdoğan,asgari ücret

Katar'daki ekonomik anlaşmaları içeren diplomatik temasların ardından dün yurda dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kabine Toplantısı'na katıldı. Beştepe'de düzenlenen ve 2 saat 15 dakika süren kritik toplantının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin çok önemli mesajlar verdi. Esnaf ve işçilere müjdeleri peş peşe sıralayan Erdoğan, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret konusunda da açıklamalarda bulundu.

ASGARİ ÜCRET İÇİN YÜZDE 30 SİNYALİ

Memur maaşlarında yapılan zam anlayışının asgari ücreti belirlemede de dikkate alınacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dar gelirliler, ücretliler, emekliler başta olmak üzere milletimizin her kesiminin üzerine binen yükleri azaltmak için gereken adımları birer birer atıyoruz. Kamu işçileri ve memurların maaşlarında yapılan artışların ardından asgari ücret düzenlemesinde de aynı anlayışla hareket ediyoruz" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret için yüzde 30 zam sinyali
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücretlileri umutlandıran açıklama geldi. 

MEMURLARIN ZAM ORANI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında kümülatif artış ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldığı duyurulmuştu. Zam kararının yanı sıra 3600 ek gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline getirildi.

MİLYONLARIN GÖZÜ YARINKİ TOPLANTIDA

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 1 Aralık'ta gerçekleştirmişti. 7 Aralık'ta ikinci toplantı için bir araya gelen hükümet, işveren ve işçi temsilcileri 9 Aralık'ta bir kez daha toplanacak. 7 milyon asgari ücretlinin 2022 yılında maaşının yarınki toplantıda açıklanması beklenirken; işveren temsilcileri 3 bin 750 TL tutarını öneriyor. Enflasyon ve temel gıda ürünlerinin fiyatlarında yaşanan artışa dikkat çeken işçi temsilcileri ise asgari ücretin en az 4 bin TL olmasını talep ediyor.

 Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı, 9 Aralık Perşembe günü saat 10.00'da işveren temsilcisi TİSK'in ev sahipliğinde yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...