Tgrt Haber
28 Ekim 2015 11:10

Fed Ekim toplantısına ilişkin faiz kararını açıklayacak

Fed Ekim toplantısına ilişkin faiz kararını bu akşam açıklayacak Fed`in faizde bir adım atması beklenmiyor.

Fed Ekim toplantısına ilişkin faiz kararını açıklayacak
fed,faiz kararı,

Fed Ekim toplantısına ilişkin faiz kararını bu akşam açıklayacak. Fed`in faizde bir adım atması beklenmiyor.

Piyasaların gözü ABD Merkez Bankası Fed'den gelecek karara çevrildi. Fed bugün sona erecek iki günlük para politikası toplantısının sonucunu TSİ 21.00'de açıklayacak.
 
Piyasalar yaklaşık 10 yıldır faiz artırımı yapmayan Fed'in bugün faiz artırmasına ihtimal vermiyor.  Reuters anketine katılan 46 ekonomistin tamamı Fed'in politika faizini sıfır ile yüzde 0.25 arasında tutacağını tahmin ediyor. Fed faizleri 2008 yılında ABD ekonomisini resesyondan çıkarmak için bu seviyeye indirmişti.

DOLAR 2,90'I AŞTI!

Ekonomistlerin az bir bölümü ise Fed'in faiz artırımına Aralık ayında başlayacağını tahmin ediyor. Finans piyasalarındaki fiyatlamalara göre Aralık ayında faiz artırımına yüzde 30 olasılık verilirken, Mart ayı için bu olasılık yüzde 54'e yükseliyor. Fed'in bugünkü toplantısında faizlerin ne zaman artırılacağına dair piyasayı yönlendirecek ipuçları vermesi kolay olmayacak.
 
Daha önce faizleri bu yıl artırmanın "uygun" olduğunu söyleyen Fed Başkanı Janet Yellen, bugünkü resmi açıklamanın ardından basın toplantısı düzenlemiyor. 

YELLEN KONUŞMAYACAK
 
Yellen'in konuşmayacak olmasına rağmen Fed, resmi açıklamasında para politikasını sıkılaştırmaya yaklaştığının ipuçlarını küresel büyüme hakkındaki endişelerinin azaldığını belirterek verebilir. Ancak ABD'de son açıklanan veriler ekonominin gücüne dair soru işaretleri oluşturuyor.. Fed yetkilileri ekonominin güçlendiğinden emin olmak için verileri birkaç hafta daha izlemeyi tercih edebilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...