Tgrt Haber
23 Ekim 2022 11:10 - Güncelleme : 23 Ekim 2022 11:39

Son dakika! Bakan Nebati duyurdu: Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi yürürlüğe girdi

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 100 milyar TL tutarındaki hazine faiz destekli kredi paketinin Cumhurbaşkanı kararıyla yürürlüğe girdiğini duyurdu. Pakette ayrıca genç girişimcilere verilen sıfır faizli kredideki limit ve yaş sınırının da yükseltildiği belirtildi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Bakan Nebati duyurdu: Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi yürürlüğe girdi
kredi,faiz,esnaf,,nureddin nebati

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den esnafa müjdeli bir haber geldi. Esnafa 60 ay vadeli ve yüzde 7,5’lik faizli  kredi paketi Cumhurbaşkanı kararıyla yürürlüğe girdi. Hazine Faiz Destekli 100 milyar liralık kredi verilecek.

60 AY VADE VE YÜZDE 7,5 FAİZ ORANI

Bakan Nebati, konuyla ilgili sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Esnaf ve sanatkarlarımızın finansman ihtiyacını karşılamak için 60 ay vade imkanı ve %7,5’lik faiz oranıyla Halkbank vasıtasıyla kullandırılacak 100 milyar TL tutarındaki hazine faiz destekli kredi paketi, cumhurbaşkanı kararıyla yürürlüğe girmiştir.

Böylelikle, genç girişimcilerimiz için sıfır faizli kredi limiti 100 bin TL’den 300 bin TL’ye, yaş sınırı ise 30'dan 35'e çıkartılmıştır.

Ayrıca, T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla üretici ve çiftçilerimize kullandırılan Geleneksel (Yaygın) Bitkisel Üretime yönelik yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak işletme ve yatırım kredisinin üst limiti de 200 bin TL’ye çıkarılmıştır. Esnafımıza, çiftçimize, gençlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.''

https://twitter.com/NureddinNebati/status/1584090022797807617

GENÇLERE LİMİT VE YAŞ SINIRI MÜJDESİ

Öte yandan pakette genç girişimcileri de ilgilendiren düzenlemeler yer aldı. Sıfır faizli kredi limiti 100 bin liradan 300 bin liraya yaş sınırı ise 30’dan 35’e çıkarıldı.

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla üretici ve çiftçilere kullandırılan Geleneksel Bitkisel Üretime yönelik yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak. İşletme ve yatırım kredisinin üst limiti de 200 bin TL’ye çıkarıldı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ily24 Ekim 2022 13:13

madem haber diye başlık atıp yüklüyorsunuz şartlar nedir nasıl kullandırılıyor biraz daha detay verilerek haber yapılsa ama malesef he de! haber olsun ama yinede teşekkürler detayları farklı yerlerden bulmaya çalışırız

Sonraki Haber Yükleniyor...