Tgrt Haber
25 May 2021 12:42

Krizleri önceden bilen ekonomistten Bitcoin'e ilginç benzetme

2008'de yaşanan ekonomik krizle beraber daha önce pek çok krizi tahmin eden ABD'li ünlü ekonomist Nouriel Roubini, Bitcoin için ilginç bir benzetmede bulundu.

Krizleri önceden bilen ekonomistten Bitcoin'e ilginç benzetme
bitcoin,balon,kripto para,ekonomi,Nouriel Roubini

ABD'li ekonomist Nouriel Roubini, yatırım bankası Goldman Sachs'ın etkinliğindeki açıklamalarıyla gündeme geldi.

Daha önce dünyada yaşanan ekonomik krizler hakkında yürüttüğü başarılı tahminlerle bilinen Roubini, bu kez Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimlerini hedef aldı.

Ölçme, ödeme, sabit değer saklama aracı ve tek bir ölçüm standardı olmak üzere parada 4 ana fonksiyon bulunması gerektiğini vurgulayan Nouriel Roubini, kripto para birimlerinin bu fonksiyonların hiçbirine sahip olmadığı söyledi.

"KRİPTO PARALAR VARLIK DEĞİL"

Şu anda hiçbir ürünün Bitcoin üzerinden fiyatlandırılmadığını söyleyen Roubini, Bitcoin'in ölçeklendirilebilir bir ödeme aracı olmadığını savunup "Yüksek oynaklığı dikkate alındığında sabit bir değer saklama aracı da değil ve başka malların fiyatları kripto paralar üzerinden belirlenmiyor” dedi.

Kripto borsasındaki para birimlerinin gerçek para olmadığını ifade eden Roubini, söz konusu para birimlerinin varlık olarak da kabul edilemeyeceğini bildirdi. Roubini, varlıkların kendi ana değerlerini belirleyen nakit akışı ya da kullanımı olduğuna dikkat çeken ünlü ekonomist, Bitcoin ve kripto paralarda bunun söz konusu olmadığı konusunda yatırımcıları uyardı.

Krizleri önceden bilen ekonomistten Bitcoin'e ilginç benzetme

"BITCOIN BALONDUR"

Daha önce de kripto para birimlerine sıcak bakmadığını açıkça dile getiren Roubini, belirttiği nedenlerden dolayı Bitcoin'in bir balon olduğunu savunup şöyle konuştu:

“Balon, bir şeyin ana fiyatının olması gerekenin çok üzerine çıkmasıyla olur fakat biz kripto paraların ana fiyatını bile belirleyemiyoruz fakat fiyatları dramatik artışlar yaşadı.”

DEV FONUN SAHİBİ DE BITCOIN ALDI

Dünyanın en büyük risk fonu sahibi Ray Dalio da Bitcoin'e yatırım yapanlar kervanına kaltıldı. Eskiden kripto paraya karşı tereddütleri olduğunu söyleyen Dalio, zamanla bu kaygılarının ortadan kalktığını belirtti. 

Elinde bir miktar Bitcoin bulunduğunu açıklayan Dalio, kripto piyasa için en büyük riskin para biriminin başarısı olduğuna dikkat çekip, "İnsanların tahvil yerine Bitcoin tercih etmeye başlamaları halinde hükümetlerin kontrolü yitirme ihtimali var. Bu durum bir risk oluşturur" yorumunu yaptı.

Krizleri önceden bilen ekonomistten Bitcoin'e ilginç benzetme

ELON MUSK'IN SÖZLERİ BITCOIN'İ TIRMANIŞA GEÇİRDİ

Günlerdir düşüşte olan en değerli kripto para birimi Bitcoin, SpaceX ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk'ın son açıklamalarıyla yeniden yükselişe geçti. Bitcoin madencilerinin yenilenebilir enerji kullanımını yaygınlaştırma taahhüdünde bulunduğunu söyleyen Musk, gelişmeyi ümit verici olarak nitelendirdi.

Elon Musk'ın açıklamaları sonrası yüzde 15 değer kazanan Bitcoin, 38,574 dolara (yaklaşık 323 bin 530 TL) ulaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...